Tizenegyedik alkalommal rendezték meg az Országos Felsőoktatási Véradóversenyt a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat szervezésében, ahol az egyetem első helyezést ért el kategóriájában. Az elismerést Dr. Valent Sándor, az      Orvosszakmai, Finanszírozási és Minőségbiztosítási Főigazgatóság orvos főigazgatója, a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika egyetemi docense vette át.

A 2016/17-es tanévben tartott 217 véradónapon 31 intézmény vett részt, és közel hétezren jelentek meg. A Véradók Világnapján tartott díjátadón a nappali munkarendű hallgatói létszám alapján összesen három kategóriában adtak át díjakat: ezer fő alatti, ezer és 10 ezer fő közötti és 10 ezer fő feletti.

A nyertesek azok az intézmények lehettek, akik a nappalis hallgatók összlétszámához képest a legtöbb tanulót mozgósították véradásra. Az ezer fő alatti kategóriában a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola győzött, az Egri Hittudományi Főiskola a második, a Szent Atanáz Görög Katolikus Hittudományi Főiskola a harmadik helyet szerezte meg. Az ezer és 10 ezer fő közötti nappalis hallgatóval rendelkező intézmények közül az első helyért járó elismerést a Semmelweis Egyetem vehette át, a második a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lett, míg a harmadik helyen a Kaposvári Egyetem végzett. A 10 ezer feletti hallgatószámú intézmények közül a dobogó legfelső fokára a Budapesti Gazdasági Egyetem állhatott, a második a Budapesti Corvinus Egyetem, a harmadik pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem lett.

Homonnay-Bukovenszki Orsolya
Fotók: Csordás Ádám/Magyar Vöröskereszt

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.