Dr. Pop Marcel, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője mondta a díszbeszédet az amerikai Rutgers University School of Nursing diplomaátadó ünnepségén. Beszédében kiemelte a nemzetköziesedés és a személyes kapcsolatok fontosságát. Hangsúlyozta, hogy a jó kapcsolat ápolása a sikeres együttműködés kulcsa.

Az igazgató arra biztatta a végzős hallgatókat, hogy legyenek bátrak, nyitottak a változtatásokra és kihívásokra, és mindig a legjobbat próbálják kihozni önmagukból. Felhívta arra a frissen végzettek figyelmét, hogy tudásukat fordítsák az emberiség javára, és sose felejtsék el mindig az embert is látni a pácienseikben a betegségek mögött.

Dr. Pop Marcel beszélt az egyetem névadójáról, Semmelweis Ignácról is, aki példaértékű felfedezésével, miszerint klóros vízzel kell kezet mosni a szülések előtt, nők ezreit mentette meg a gyermekágyi láztól. Kiemelte a szülésznők munkájának fontosságát, akik példát mutattak a kornak és segítséget nyújtottak Semmelweis Ignácnak abban, hogy felismerje a gyermekágyi láz okát.

Az igazgató az eddigi legnagyobb létszámú évfolyamot köszönthette a Rutgers University School of Nursing Camden diplomaosztó ünnepségén: több mint 350 hallgató szerezte meg diplomáját BSN (Bachelor of Science in Nursing), MSN (Master of Science in Nursing) és DNP (Doctoral Nurse Practitioners) képzéseken.

DP
Forrás: Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.