Összesen 25 véradó segítségével 75 vérkészítmény előállításával zárult a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikán második alkalommal megrendezett véradás, mely a Magyar Vöröskereszt, az Országos Vérellátó Szolgálat és a klinika munkatársainak szervezésében valósult meg. A klinikán a tervek szerint rendszeressé válnának a véradó programok.

Dr. Hodossy-Virágh Andor rezidens beszámolt róla, a klinika munkatársai mellett több hallgató is részt vett a véradáson, ami hozzájárul a Semmelweis Egyetem jó eredményéhez a Magyar Vöröskereszt 11. Országos felsőoktatási véradóversenyén. A véradáson 47-en jelentek meg, a résztvevők oklevelet és kisebb ajándékokat kaptak.

A klinikai vérellátás ötlete dr. Hodossy-Virágh Andortól származik, aki a Magyar Vöröskereszttel együttműködve, valamint dr. Sárdy Miklós igazgatóval egyeztetve először fél évvel ezelőtt segített arra ösztönözni a klinika munkatársait és a hallgatókat, hogy részvételükkel támogassák a vérellátási helyzet javítását. Mint a rezidens elmondta, a klinika célkitűzése, hogy nagyjából félévente rendezzenek véradást, egyfajta divatot teremtve ezzel a donációra klinika munkatársai körében.

Keresztes Eszter
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.