Mintegy húsz produkció versenyzett egymással a 11. Semmelweis Tavaszi Fesztiválon. A hallgatók a versmondó versenyen, valamint a zenés virtuózok viadalán és táncbemutatón, továbbá irodalmi pályázaton mérhették össze tehetségüket.

A kétnapos rendezvényt dr. Szél Ágoston rektor nyitotta meg a Nagyvárad Téri Elméleti Tömbben (NET), aki arra emlékeztetett, hogy nem is olyan régen, a TDK kapcsán olyan hallgatókkal volt tele a NET, akik eredményes tanulmányaik mellett izgalmas tudományos kérdések megoldásán is fáradoznak. Ma ismét olyan hallgatók vannak itt, akik sikeres tanulmányaik mellett valami mással is foglalkoznak; irodalomban, zenében vagy épp táncban tűnnek ki – fogalmazott a rektor. Mint megjegyezte, a Semmelweis Tavaszi Fesztiválon évről évre olyan produkciók is láthatók, amelyek professzionális művészek teljesítményével vetekednek.

Az első nap a versmondó versennyel kezdődött, a virtuózok viadalán zenészek és énekesek léptek fel, a díjazottak listája ide kattintva tekinthető meg. Táncverseny helyett idén táncbemutatót tartottak, és csak közönségdíjast hirdettek, Wolf Tamás személyében.

l

A második napon tartott gálaesten a győztes produkciókat tekinthették meg ismét a résztvevők, a jótékonysági borok megvásárlásából befolyt bevételt pedig az idei évben a Pulmonológiai Klinikának ajánlották fel a szervezők.

A fesztivált a Hallgatói Önkormányzat, a Korányi Frigyes Szakkollégium és az Instruktor Öntevékeny Csoport szervezte. A programhoz kapcsolódó Alkoss! irodalmi pályázatot idén is a Semmelweis Egyetem hallgatói lapja, a Szinapszis valamint az HÖK Kulturális Bizottsága szervezte meg.

DP

Galéria

10kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.