A Semmelweis Egyetem három munkatársa vehette át a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara budapesti szervezetének elismerését. A Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban a Magyar Ápolók Napja alkalmából tartott rendezvényen a VIII. kerületi egészségügyi intézményekben dolgozó ápolók betegekért végzett áldozatos munkáját köszönték meg ünnepélyes keretek között. Az egyetem részéről Arany Zoltánné, az I. Sz. Belgyógyászati Klinika labor asszisztense, Papp Róza, az I. Sz. Sebészeti Klinika sebészeti ápolója és Cserős Csilla, a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika onkológiai ápolója részesült elismerésben. Díjakat vehettek át a szintén a kerületben lévő Heim Pál Gyermekkórház szakápolói is.

Mint az a méltatásban olvasható Arany Zoltánné 35 éve dolgozik az egészségügyben, 1989 óta a Semmelweis Egyetem I. Sz. Belgyógyászati Klinikájának munkatársa, szinte a kezdetektől az ODM (oszteodenzitometriás) laborba került. 2010-ben képalkotó diagnosztikai analitikus diplomát szerzett. Tagja a Magyar Denzitometria Munkacsoportnak, 17 éve végzi a hazai axiális DXA készülékek minőség ellenőrzését. A Magyar Osteoporosis Társaság Asszisztensi Szekciójának elnöke. Több előadást szervez és tart is ebben a témakörben. Jelenleg sokat tesz a magyarországi denziometriás szakasszisztens szakma létrehozásáért. Szabadidejében a klinika osztályain ápolóként segédkezik – áll a méltatásban.

Papp Róza 41 éve dolgozik az egészségügyben, azóta az I. Sz. Sebészeti Klinika munkatársa. Kezdetben osztályos ápoló, majd a járó-beteg szakambulancia oszlopos tagja lett. Napi munkáját a betegek ápolása, segítése teszi ki, melyet óriási lelkesedéssel és rutinnal végez. A méltatás szerint megnyerő személyisége, kedvessége, szeretete hozzájárul az új kollégák betanításához és a betegek műtét utáni utógondozásához.

Cserős Csilla 26 éve dolgozik az egészségügyben, 16 éve a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika onkológiai osztályán gyermek ápolóként. Munkáját a kiváló elméleti felkészültség és empátiás készség mellett megbízhatóság, pontosság jellemzi. Határozott egyéniségének, nyíltságának és problémamegoldó képességének köszönhetően a betegek és a szülők biztos támasza a nehéz időkben – hangsúlyozza a méltatás.

DP
Fotók: MESZK

Galéria

3kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.