Ékszereim esszenciái mindannak, amellyel egész korábbi alkotói munkásságom során foglalkoztam – mondta Kigyós Borbála képzőművész és designer, akinek a napokban nyílt tárlata a Semmelweis Szalonban. A kiállítást dr. Bánhidy Ferenc általános rektorhelyettes nyitotta meg, az alkotó beszélgetőpartnere Németh Pál szobrászművész volt. 

A festmények, textíliák készítésekor kidolgozott technikáimat használom az ékszerek elkészítésekor is, többféle anyagot ötvözök, csakúgy, mint a képeimen – ismertette Kigyós Borbála. Hozzátette: egy speciális, az ékszerkészítésben körülbelül húsz éve alkalmazott, mesterségesen előállított anyag adja az alapot, emellett fémlemezeket, fémlapocskákat, arany és ezüst füst elemeket, fémporokat is használok. Az orientális világ nagyon közel áll hozzá, mind szellemiségében, mind gondolatiságában vonzódik ehhez a letisztult világhoz. 

Kigyós Borbála kiállítása – előzetes bejelentkezés után – 2017. január 10-ig tekinthető meg a Semmelweis Szalonban. (Kapcsolat a bejelentkezéshez: e-mail: rendezveny@semmelweis-univ.hu, tel.: 06 20 663 2055)

Kele Tímea
Fotó: Bielik István

Galéria

9kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.