A második legjobb hazai felsőoktatási intézményként 65. helyen szerepel a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education (THE) legfrissebb felsőoktatási rangsorárában, amelyre összesen hét magyar egyetem került fel. A rangsorban ötven „fejlődő, feltörekvő” ország felsőoktatási intézményeit értékelték a szakemberek, a 300-as listára végül 41 országból kerültek egyetemek.

A Times Higher Education BRICS & Emerging Economies Rankings nevű rangsor tizenhárom teljesítménymutatót vesz figyelembe. Vizsgálják az egyes egyetemi erősségeket az olyan fő tevékenységi körökben, mint az oktatás, kutatás, tudástranszfer és a nemzetközi megjelenés.

A rangsort kínai felsőoktatási intézmények vezetik, a tíz legjobb közé hat kínai egyetem került. A magyar egyetemek közül a Közép-európai Egyetem a 16., a Semmelweis Egyetem a 65., a Pécsi Tudományegyetem a 122., az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 123., a Szegedi Tudományegyetem a 129., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 154., a Debreceni Egyetem a 201-250. helyet szerezte meg.

KEE

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.