November 30-án délig lehet szavazni a Prima Primissima díj közönségdíjasaira. A jelöltek között van a Semmelweis Egyetemről dr. Perner Ferenc professor emeritus, a hazai transzplantációs programok elindításának úttörője.

RS8615_KA-20131120-IMG_8141-perner-ferenc-interju-scrDr. Perner Ferenc Széchenyi-, Batthyány-Strattmann-, Szentgyörgyi Albert- és Magyar Örökség-díjas sebész. Ő végezte el az első sikeres, és tartós túlélést biztosító hazai veseátültetést, majd 1995-ben az első sikeres májtranszplantációt is. Ő alapította jelenlegi épületében az egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikáját, melynek első igazgatója volt. Dr. Perner Ferenccel készített korábbi interjúnk ide kattintva, míg Prima-díjjal összefüggő méltatása itt olvasható.

A magyar tudomány kategóriában Prima díjat elnyert dr. Perner Ferenc a közönségjelölés mellett a a Prima Primissima díj három jelöltje közé is bekerült tudomány kategóriában. Erről az elismerésről titkos szavazással dönt a Prima Primissima Alapítvány Kuratóriuma és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) kibővített elnöksége.

A 2016-os Prima Primissima-jelölésekről szóló korábbi cikkünk itt olvasható, dr. Perner Ferenc bemutatkozó videóját pedig ide kattintva lehet megtekinteni.

A szavazatokat az alábbi telefonszámon lehet leadni: +36-70-707-7000 , dr. Perner Ferenc SMS kódja: 12.

KEE
Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.