Két egyetemi munkatárs is kiválósági díjat vehetett át a Figyelő Medicina TOP évkönyvhöz kapcsolódó pályázaton elért eredmény alapján. A Kiváló rezidens kategória egyik díjazottja dr. Horváth Klára, a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika rezidense, az Év radiológusa pedig dr. Nemes Balázs, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika docense lett – olvasható az évkönyvet kiadó Figyelő eredményhirdetésről közzétett beszámolójában.

IMG_9082_medicina

A Kiváló rezidens kategória díjat dr. Horváth Klára vehette át, aki 2015. augusztus óta a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika csecsemő- és gyermekgyógyászat rezidense. Summa cum laude képesítéssel szerzett orvosi diplomát. Hallgatói évei alatt a Magatartástudományi Intézetben végzett TDK munkát, melyet egyetemi második helyezéssel és országos különdíjjal jutalmaztak. Tagja volt a Magyar Orvostanhallgatók Egyesületének, ahol elsősorban a Teddy maci kórház programban vett részt, amely játékos keretek között igyekszik megismertetni a gyermekekkel a gyógyító tevékenységet. PhD tanulmányait az Oxfordi Egyetemen végezte, fokozatát 2016 januárjában szerezte meg. Kiemelkedő kutatási tevékenységgel rendelkezik, összesített impakt faktora 41,77, ebből első szerzős 19,67. PhD képzése alatt az Oxford Hungarian Society elnökeként a magyar hallgatók, ösztöndíjasok beilleszkedését segítette. 2014-2015-ben az Educational Partnerships Africa szervezetnél volt önkéntes kutató és végzett egészségfejlesztéssel kapcsolatos kutatásokat ugandai középiskolákban. A díjat a Sanofi és a Medicina TOP évkönyv szerkesztőbizottsága alapította.

IMG_9065_medicinaAz év radiológusa díjat Dr. Nemes Balázs vehette át, aki 1991-ben szerzett általános orvosi diplomát a Semmelweis Egyetemen. Hallgatói évei alatt a mai Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán végzett aktív TDK munkát, azóta is itt dolgozik intervenciós radiológusként. 1996-ban tett szakvizsgáját követően 3 évet kutatással töltött Buffalóban (USA), a Toshiba Stroke Research Center-ben. 2011-ben PhD fokozatot szerzett. 2009-ben egyetemi adjunktus, 2015-ben egyetemi docens kinevezést kapott. Az egyetemi követelményeknek megfelelően a betegellátás mellett az oktatásban is folyamatosan részt vesz, publikációs aktivitását 46 teljes terjedelmű közlemény, 37 idézhető absztrakt és 35 előadás jelzi. A Magyar Cardiovascularis és Intervenciós Radiológiai Társaság titkára, a Szakmai Kollégium Angiológiai és Érsebészeti Tagozatának tagja. A díjat a Magyar Radiológusok Társaságának (MRT) kezdeményezésére az Affidea Diagnosztika és a Medicina TOP évkönyv szerkesztőbizottsága alapította.

A Medicina TOP évkönyvhöz kapcsolódó további díjazottak listája megtekinthető a Figyelő honlapján.

DP

Forrás és fotók: figyelo.hu

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.