Kedves Munkatársak!

Az elmúlt hetekben olyan hírekről is olvashattunk, melyek a Semmelweis Egyetem szerepét a fővárosi egészségügyi ellátásban kevéssé pozitív jövőképpel jelenítették meg.
Valójában azokon az államtitkári és miniszteri szintű tárgyalásokon, melyeken az egyetem vezetői az elmúlt hetekben részt vettek, a Semmelweis Egyetemet érintő kifejezetten előremutató célkitűzések fogalmazódtak meg. Feladatunk az elkövetkező napokban és RS12479_KA-20120828-IMG_4302-scrhetekben az, hogy kimutassuk, az optimális magyar és külföldi hallgatói létszám számára mekkora és milyen összetételű egészségügyi és gyógyító intézményrendszerre van szükség, amellyel a hazai és nemzetközi prioritásunkat biztosítani lehet. Legjobb tudomásunk szerint a kormány célja az egyetem oktatási, kutatási és betegellátási sikerességének támogatása.

Professzionális szakemberek segítségével jelenleg azon dolgozunk, hogy az EMMI által elfogadott Intézményfejlesztési Tervünk alapján most olyan stratégiát építsünk fel, amely a Semmelweis Egyetem szerepét a fővárosi betegellátási RS41917_1-scrrendszerben értékén kezeli és biztosítja számára a szakmai súlyának megfelelő képviseletet. Mivel az egyetem elsődleges célja és feladata a képzés, elsősorban azt kell bemutatnunk, hogy a kitűzött oktatási cél eléréséhez mekkora és milyen egészségügyi intézménycsoportra, bázisra van szükségünk. Ígéretet kaptunk arra, hogy a szükséges paramétereket biztosítják számunkra.

A kormányzat minden lehetséges támogatást megad ahhoz, hogy kiemelt, a világranglistákon a jelenleginél is előkelőbb helyen szereplő kiváló egyetem legyünk. Kérek mindenkit, hogy ne a sajtó – gyakran félreérthető – interpretációit, hanem a fenti megközelítést tekintse mérvadónak.

Tisztelettel:
Budapest, 2016. július 10.
Szél Ágoston, rektor

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.