Budapest, 2016. július 4. A Semmelweis-díjjal kitüntetett Sótonyi Péter, a Semmelweis Egyetem Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézetének professzor emeritusa köszönetét mondja el a Semmelweis-nap alkalmából rendezett ünnepségen és az elismerések átadásán a budapesti Vigadóban 2016. július 4-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Dr. Sótonyi Péter kapta idén a Semmelweis-díjat. A rector emeritus az egészségügy területén végzett kivételesen magas színvonalú, példaértékű szakmai munkája elismeréseként vehette át a díjat a Semmelweis-nap alkalmából Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől.

A budapesti Vígadóban rendezett ünnepi eseményen átadták a Batthyány-Strattmann László-díjakat is, az egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében végzett szakmai munkája, kimagasló teljesítménye elismeréseként mások mellett dr. Török Katalin, a Családorvosi Tanszék akkreditált oktatója is részesült az elismerésben.

Balog Zoltán elmondta: a Semmelweis-nap az egészségügy ünnepe, azoké, akik a gyógyításban dolgoznak. 2011 óta munkaszüneti nap, hogy arra figyelhessenek, ami fontos, de a hétköznapokban mégis eltakarják a konkrét, azonnal elvégzendő feladatok – fogalmazott a tárcavezető.

Kele Tímea
Fotó: MTI

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.