Immár hetedik alkalommal rendezték meg a Semmelweis Egyetem legnagyobb nemzetközi hallgatói eseményét, a Semmelweis Karnevált. A rendezvény célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az egyetem magyar és külföldi hallgatóit, idén 22 országból több mint ezren vettek részt a karneválon.

RS47308_ka-20160402-IMG_9444-scrDr. Bagdy György tudományos rektorhelyettes megnyitójában úgy fogalmazott: a karnevál a hétköznapokból, a megszokott rendből való kilépés, a feltöltődés és a szórakozás ünnepe. Emellett fontos jellemzője a sokszínűség: a Semmelweis Karnevál esetében a leghangsúlyosabb a nemzetközi sokszínűség. Felelevenítette, hogy az egyetemen több mint 30 éve folyik idegen nyelvű oktatás, és kiemelte azt is, hogy az egyetem hallgatónak egyharmada külföldi. „Büszkék vagyunk arra, hogy öt kontinens több mint 70 országából érkeznek hallgatóink” – mondta el. A karnevál résztvevőit angolul dr. Székely Andrea, az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet docense, németül dr. Mócsai Attila, a Külföldi Hallgatók Titkársága Német nyelvű Oktatási Csoportjának vezetője köszöntötte.

RS47396_ka-20160402-IMG_9798-scrA karnevál keretében tartották meg a Multicultural Food Festivalt, melyen 22 nemzet gasztronómiai különlegességeit mutatták be a külföldi hallgatók, egyebek mellett norvég lazacos tekercset, indiai mango lasszit és thai szezámmagos sült banánt kóstolhattak a résztvevők. Idén először készítettek ételeket olasz, japán és thai hallgatók. A Multicultural Food Festivalon a különböző országok semmelweises hallgatói mutatják be a többieknek a legjellemzőbb nemzeti ételeiket.

RS47314_ka-20160402-IMG_9466-scrA karneválon a hallgatók különféle táncos és zenés produkciókat is bemutattak, ezáltal is megjelenítve a saját nemzeti kultúrájuk legfontosabb elemeit, például kalotaszegi verbunkos legényest, hagyományos palesztin táncot és indiai zenés-táncos előadást. A Semmelweis Karnevál minden évben egy adott tematika köré szerveződik, a rendezvény díszletei idén a Broadway, a színház világát idézték fel.

Pogrányi Péter
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.