Február 10-ig jelentkezhetnek a középiskolás csapatok a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete (BOE) által meghirdetett I. Semmelweis Egészségversenyre, melynek célja az egészségtudatos szemlélet terjesztése. A versenyen osztályonként egy ötfős csapat indulhat, regisztrálni az erre linkre kattintva lehet. 

egészségverseny plakátA háromfordulós megmérettetésen a diákok szakmai segédanyagokat kapnak, majd teszteken és különféle feladatokon bizonyíthatják, mit sikerült elsajátítaniuk. Az első és a második forduló online lesz, itt orvostanhallgatók által összeállított, szakorvosok által lektorált szakmai anyagokból készülhetnek fel a középiskolások, akik témakörönként egy-egy tesztsort oldanak majd meg. Az egész napos interaktív döntő április 2-án lesz a Semmelweis Egyetemen, a végső megmérettetésre a legjobb húsz csapat kerül be.

A verseny a következő témákat érinti: drog-, alkohol-, dohányzás prevenció, kardiovaszkuláris és tumor megelőzés, elsősegélynyújtás, újraélesztés, véradás, transzplantáció, egészségtudatos táplálkozás, reproduktív egészség, szexualitás. A verseny fővédnöke dr. Szél Ágoston rektor.

A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete kiemelt feladatának tekinti a fiatalok egészségnevelését, és azt, hogy a tudományos ismereteket a diákok nyelvén adják át. Több éve tartanak prevenciós órákat középiskolásoknak, tavaly mintegy 750 ilyen alkalom volt, így összességében több mint 15 ezer tanulót ismertettek meg az egészségesebb életmóddal. Az egészségversennyel is az a céljuk, hogy játékos formában minél előbb tudatosítsák a diákokban, hogy a különböző népbetegségek jelentős része megelőzhető.

KT, DP
Kiemelt fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

 

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.