Dr. Szőke Éva Franciska az MTA doktora, alapító törzstagja volt a Semmelweis Egyetem Gyógyszertudományok Doktori Iskolának, melynek szervezésében, akkreditálásában jelentős munkát végzett. A doktori képzés területén iskolateremtő munkáját 5 egyetemi és 10 sikeresen megvédett kandidátusi/PhD disszertáció fémjelzi. Jelenleg 2 hallgató doktori témáját irányítja.

Az általa nevelt kutatók ma már a világ számos országában dolgoznak vezető beosztású szakemberként. 2000 óta 15 éven át vezette a Gyógyszertudományok Doktori Iskolát, mely 8 tudományszakon belül 17 alprogram keretében hirdeti meg összesen 108 kutatási témáját, melyek közül 41 új témát és 35 új témavezetőt akkreditált.

Meghatározó szerepe volt a Kar történetében legjelentősebb, műszerfejlesztés szempontjából kiemelkedő FEFA pályázatok elnyerésében is, ami megteremtette az alapot az első PhD program megindításához. Hallgatói kutatási eredményeinek bemutatására Budapesten szervezett nemzetközi PhD konferenciát.

A Doktori Iskola gyógyszergyárakkal kötött szerződései (Richter, Egis és Sanofi-Aventis) lehetővé tették a hallgatói létszám bővítését további ösztöndíjakkal.

A Gyógyszertudományok Doktori Iskola úttörő volt az egyetemen a tekintetben is, hogy nemzetközi szerződések megkötésével (Universita’ DegliStudi di Milano, University of Palermo, Paul Sabatier University Toulouse, UniversitádegliStudi di Catania) lehetővé tette külföldi hallgatók fogadását, valamint, hogy a hallgatók rangos külföldi egyetemeken ösztöndíjasként dolgozhassanak.