RS24971_KA-20141117-IMG_6344-kerpel-nyilt-nap-scr (1)Megjelent a QS World University Ranking 2015/16-os eredménye, az összesített rangsorba négy magyar egyetem került be. A Semmelweis Egyetem – a korábbi évekhez hasonlóan – a tudományterületi rangsorban szerepel: az élet- és orvostudományi területen ebben az évben a 316. lett. A hazai intézmények közül erre a tudományterületi listára még a Debreceni Egyetem került fel a 388. helyre.

Az elismert nemzetközi rangsor készítői négy szempontot vesznek figyelembe a listák összeállításánál: az intézmény hírnevét a tudományos szférában, valamint a munkáltatói véleményeket (kérdőív alapján), az intézményhez köthető tudományos munkák idézési gyakoriságát, valamint az idézettségre utaló bibliográfiai indikátort (h-index citations).

A londoni székhelyű Quacquarelli Symonds cég 2004 óta készíti el a felsőoktatási intézmények világrangsorát. Az összesített 2015/16-os rangsorban a tavalyi évhez hasonlóan négy magyar egyetem szerepel: a Szegedi Tudományegyetem, az ELTE, a Debreceni Egyetem és a Corvinus.

Dobozi Pálma
Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.