Idén negyedik alkalommal adták át a Regöly-díjakat. Az alapítvány kuratóriuma és neves szakmai bizottsága minden évben magas pénzjutalomban részesíti azokat a fiatal orvosokat és orvostanhallgatókat, akik kutatásaikkal méltón viszik tovább dr. Regöly-Mérei János professzor emlékét. Idén 450 ezer forintot osztottak szét a legjobb pályázatírók között.

Dr. Papp Zoltán professzor, a Regöly Alapítvány kurátora felidézte: a Regöly-Mérei Alapítvány a tragikus hirtelenséggel elhunyt Regöly-Mérei János, a III. Sz. Sebészeti Klinika, illetve Sebészeti Tanszék vezetője életművének szeretne emléket állítani a család és a sebészprofesszor tisztelői.

 Mint mondta, az alapítvány legfontosabb céljául tűzte ki a fiatal orvosnemzedék felkarolását. Azt kérem a díjazottaktól, ápolják Regöly-Mérei János emlékét és érjenek el olyan tudományos eredményeket mint ő – tette hozzá.

Mivel az idén kimagaslóan magas színvonalú pályamunkák érkeztek be a kuratórium további hat pályázónak Regöly emlékplakettet ítélt oda. Az elmúlt évekhez hasonlóan a Semmelweis Kiadó jóvoltából ismét nagy értékű különdíjat osztottak ki, valamint az Akadémiai Kiadónak köszönhetően minden pályázó egy egyéves Orvosi Hetilap előfizetést is kapott.

Orvos kategória:
I. helyezett: dr. Schlégl Ádám Tibor
Orvostanhallgató kategória:
I. helyezett: Wettstein Dávid

A kuratórium emlékplakettel jutalmazta és külön dicséretben részesítette dr. Jakó Máriát, Dr. Horváth Ágotát, Petrik Laurát,  Herpai Vivient, Ács Balázst és Benke Kálmánt.

A Regöly Alapítvány Kuratóriumának javaslatára a Semmelweis Kiadó különdíjat ajánlott fel  Dr. Horváth Ágotának. Dr. Rácz Károly, az Orvosi Hetilap főszerkesztője úgy határozott, hogy – tekintettel a beadott pályázatok magas színvonalára – mind a 8 díjazott pályázatírónak lehetőséget biztosít arra, hogy pályaművét, kutatását bemutathassa.

Fotók: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem, Szigetváry Zsolt