ML-emelekerem-BalazsCsabaDr. Balázs Csaba egyetemi tanárnak adta át idén az Orvosi Hetilap Szerkesztőbizottsága és a Markusovszky Lajos Alapítvány Kuratóriuma a „Markusovszky Lajos-emlékérem” kitüntetést.

Az életműdíjjal a kitüntetett személy kutató, gyógyító és oktató munkáját ismerik el. Az emlékérem átadása után dr. Balázs Csaba professzor „Autoimmun pajzsmirigybetegségek klinikai vizsgálata” címmel tartott előadást, melyben ismertette pályája indulását, kutatói tevékenységét, illetve megmutatta, hogy a kutatás eredményeinek betegágy melletti hasznosítása révén hogyan lehetett a gyógyulást elősegíteni, az életminőséget javítani, vagy akár a meddőséggel küzdő párok családjában a gyermekáldást lehetővé tenni. Dr. Balázs Csaba jelenleg a Budai Endokrinközpont szakorvos, korábban részt vett a Semmelweis Egyetem II. Sz. Belgyógyászati Klinikájának gyakorlati oktató munkájában.

RaczKaroly-OrvosiHetilap-foszerkesztoAz Orvosi Hetilap főszerkesztője, dr. Rácz Károly, a Semmelweis Egyetem II. Sz. Belgyógyászati Klinikájának igazgatója köszöntőjében kiemelte, hogy a Magyar Kulturális Örökség részét képező, 155. évfolyamánál járó Orvosi Hetilap nemzetközileg is elismert orvosi szaklap. 2013-ban bekerült az impaktfaktoros lapok „elit” klubjába, többek között jegyzik a Science Citation Index Expanded adatbázisában, ami magyar nyelvű lapként rendkívül nagy eredmény.

A szerkesztőség immár hagyományosan díjazta a 2013-ban megjelent, legjobbnak ítélt cikkek szerzőit is, akik „Markusovszyk Lajos-díjat” vehettek át. A díjak odaítéléséről az Orvosi Hetilap 50 fős szerkesztőbizottsága által leadott szavazatok alapján döntöttek. A kilenc díjazott publikációból hatban részt vettek a Semmelweis Egyetem munkatársai szerzőként, illetve szerzőtársként. (A díjazott cikkek listája itt megtekinthető.)

Az emlékülés programjának része volt az Orvosi Hetilap korábbi főszerkesztőjének emlékére alapított „Dr. Fehér János Emlékére Alapítvány-díj” átadása és a kitüntetett, dr. Köncöl Katalin előadása.

DP
Forrás: Orvosi Hetilap

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.