Intézetünk, a Semmelweis Egyetem Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézete, idén is képviseltette magát a Ritka Betegségek Világnapján. Az idei rendezvény az összefogás erősítése és a ritka betegséggel élők problémáinak megoldására helyezte a hangsúlyt.
A tudományos előadások és kerekasztal beszélgetések lehetőséget adtak átfogóbb tájékozódásra, kérdések feltevésére az érintett témával kapcsolatban. Intézetünket dr. Molnár Mária Judit igazgató képviselte a kerekasztal beszélgetésen.
Az érdeklődők a Semmelweis Egyetem standján nyomtatott anyagot vehettek kézbe, melyekből tájékoztatást kaptak az egyetemen és az intézetünkben folyó diagnosztikai tevékenységről, genetikai vizsgálatokról. Az érdeklődők kérdéseire intézetünk munkatársai válaszoltak.

ritka_betegesegek
A gyerekek figyelmét kreatív módon puzzle és kézműves játék segítségével kötöttük le. Megtanulhatták, elkészíthették sajátkezűleg 3D-ben a DNS szerkezetét, de a kisebb gyermekek is találtak számukra megoldható érdekes feladatokat, amit természetesen haza is vihettek magukkal.

Báthori Györgyi
vezető asszisztens

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.