Érsebész kongresszus3Az Európai Érsebész Társaság (European Society for Vascular Surgery) idén szeptember 19-21. között a Budapesti Kongresszusi Központban rendezte meg éves kongresszusát. A rendezvényre mintegy 1500 érsebészettel foglalkozó szakember érkezett főként Európából, de a világ számos más országából is.
Üléselnökként és meghívott előadóként több kollégánk is részt vett a találkozón: a Semmelweis Egyetem Érsebészeti Tanszékéről dr. Entz László professzor, dr. Nemes Balázs, dr. Szabó Attila, és dr. Szeberin Zoltán. A kongresszus szervezőbizottságában a tanszék több munkatársa is helyet kapott és a lebonyolításban a fiatalabb kollégák, rezidensek, TDK hallgatók is jelentős szerepet vállaltak.
ÉRSEBÉSZ KONGESSZUS2A főbb témák az érsebészet aktuális kérdései voltak (carotis műtét vagy intervenció, aorta aneurizma műtét vagy endovaszkuláris megoldás, infekció az érsebészetben, centralizáció stb.). A kongresszus a hazai és külföldi kollégák visszajelzései alapján egyértelműen sikeres rendezvény volt mind szakmai szempontból, mind a társasági programokat tekintve.
A társaság 1987-ben alakult Londonban és mára az egyik legjelentősebb társasággá nőtte ki magát a szakterületen, több mint 2000 tagja van.

Dr. Szeberin Zoltán