20130628-IMG_9400-se-nap-NET-webIdén harmadik alkalommal adták át a Regöly-Mérei díjakat. A díjra szigorú szakmai követelmények alapján lehet pályázni. Az alapítvány kuratóriuma és neves szakmai bizottsága minden évben magas pénzjutalomban részesíti azokat a fiatal orvosokat és orvostanhallgatókat, akik kutatásaikkal méltón viszik tovább prof. dr. Regöly-Mérei János emlékét. A kuratórium eddig minden évben emelt a pályázaton elnyerhető összegen. Idén 750 ezer forintot osztottak szét a legjobb pályázatírók között.20130628-IMG_9407-se-nap-NET-web

Dr. Karádi István, a Regöly-Mérei Alapítvány kurátora az ünnepségen felidézte, hogy az alapítvány a tragikus hirtelenséggel elhunyt Regöly-Mérei János sebészprofesszor, a III. Sz. Sebészeti Klinika, illetve Sebészeti Tanszék vezetőjének emlékének, szakmai hitvallásának megőrzésére született. Regöly-Mérei professzor magas szintű oktató, kutató és gyógyító tevékenysége mindannyiunk számára példaértékű, kedves, segítőkész egyénisége most is szívünkben él – tette hozzá.20130628-IMG_9411-se-nap-NET-web
Az alapítvány legfontosabb céljául tűzte ki – Regöly-Mérei János emlékének megőrzése mellett – a fiatal orvosnemzedék és a tehetséges orvostanhallgatók jutalmazását, erkölcsi és anyagi elismerését. A pályázat azt a színvonalas, nemzetközileg is elismert szakmai teljesítményt várja el, amely Regöly-Mérei Jánost is egész életében jellemezte.
20130628-IMG_9419-se-nap-NET-web

A díjakat dr. Regöly-Mérei Jánosné és dr. Karádi István adták át.
Orvos kategóriában első dr. Szijártó Attila, második helyezett dr. Ágoston Emese lett. Orvostanhallgató kategóriában Sallai Imre végzett az első helyen, a második díjat Horváth Gyula kapta.

A Regöly Alapítvány Kuratóriumának javaslatára a Semmelweis Kiadó 60 ezer forintos különdíjat ajánlott fel dr. Erős Fanni Rebekának. 20130628-IMG_9425-se-nap-NET-webAz Akadémiai Kiadó egy egyéves Orvosi Hetilap előfizetést ajánlott fel mind az öt nyertes pályázónak, melyet Papp Zoltán, a kiadó tudományos, műszaki és orvosi szerkesztőség szerkesztőségi igazgatója adott át. Az Orvosi Hetilap főszerkesztője, dr. Rácz Károly úgy határozott, hogy – tekintettel a beadott pályázatok magas színvonalára – mind az öt nyertes pályázatírónak lehetőséget biztosít arra, hogy pályaművét, kutatását bemutathassa.

T-Sz.Sz.