A Korányi projekt keretében megépülő új központi betegellátó épület kivitelezése 2013. április 2-án kezdődött meg. A kivitelezést a Swietelsky Magyarország Kft. és a Hőszer-Trade Kft. konzorciuma végzi.

ÚJ KÖZPONTI BETEGELLÁTÓ ÉPÜLET
Folytatódott az új központi betegellátó épület alapozása, ennek keretében a jövő héten várhatóan elkezdődik az új épület pincetömbjének kialakításához szükséges földmennyiség kiemelése. A Józsefvárosi Önkormányzat 2013. április 29-én kelt engedélye alapján eddig 12 darab, az új épület útjában lévő fa kivágása történt meg, a kiviteli terveken szereplő további 4-5 fa kivágása hamarosan várható.

II. SZ. SZÜLÉSZETI ÉS NŐGYÓGYÁSZATI KLINIKA ÁTALAKÍTÁSA
Folytatódott a Klinika homlokzatburkolatának bontása, eddig a teljes homlokzat 80-85%-a került eltávolításra. A munkálatok zökkenőmentesen zajlottak, várható befejezésük 2013. május 31.

A II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika és a Radiológiai Klinika közös épületének belső bontási munkái, valamint az Üllői úti klinikai épület régi főbejáratának elbontása szintén előrehaladott állapotban van, a munkálatok nagy része előreláthatólag 2013. május 31-ig befejeződnek.

A Korányi projektre megítélt támogatás lehívása a hatályos kifizetési ütemezésnek megfelelően halad, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által megítélt 8,11 milliárd forintos európai uniós támogatásból jelen időpontig összesen 2,28 milliárd forint került kifizetésre a támogatás folyósításában közreműködő szervezet részéről.

A mindenkor aktuális helyzetről felvilágosítást kaphatnak a klinikai épületek bejáratainál elhelyezésre kerülő hirdetményekből, illetve a www.koranyiprojekt.hu címen.

Semmelweis Egyetem, Korányi Projekt Lebonyolító Szervezet

Tájékoztató letöltése PDF formátumban