„Orvosi Hetilap Markusovszky Lajos-díj” kitüntetést kapott öt közlemény a Semmelweis Egyetemről. Az elismeréssel a 2012-ben, az Orvosi Hetilap hasábjain megjelent legjobb közleményeket jutalmazták.
A Semmelweis Egyetemről az alábbi közlemények kapták meg a díjat:

– dr. Becker Dávid, dr.Merkely Béla: Akut coronariaszindróma
– Berhidi Anna, Margittai Zsuzsa, dr. Vasas Lívia: Az Orvosi Hetilap bibliográfiai elemzése: visszatekintés és az előrelépés lehetőségei
– dr. Igaz Péter, Nagy Zoltán, dr. Vásárhelyi Barna, dr. Buzás Edit, dr. Falus András, dr. Rácz Károly: A mikro-RNS-ek lehetséges szerepe az egyének és fajok közötti kommunikációban
– dr. Lendvai Gábor, dr. Kiss András, dr. Kovalszky Ilona, dr. Schaff Zsuzsa: Mikro-RNS-ek a hepatocarcinogenesisben
– dr. Schuler Dezső: A gyermekonkológia helyzete Magyarországon

Markusovszky

A Markusovszky Lajos Alapítvány Kuratóriuma és az Orvosi Hetilap Szerkesztőbizottsága az Orvosi Hetilap érdekében kifejtett munkájáért 2013-ban a „Markusovszky Lajos-emlékérem” kitüntetést Fülesdi Béla egyetemi tanárnak, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum elnökének ítélte oda.

Dr. Rácz Károly, az Orvosi Hetilap főszerkesztője a díjátadón tájékoztatta a megjelenteket arról, hogy az Orvosi Hetilap hitelességének és magas szakmai színvonalának nemzetközi elismeréseként bekerült a Web of Science adatbázisába. 2015-re vonatkozóan már úgynevezett impakt faktort fognak a lapra vonatkozóan számítani.

T-Sz.Sz.

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.