20120502-IMG_6564-attekovacscomA Semmelweis Egyetem 2013-ban immár negyedik alkalommal hirdeti meg hagyományos országos borversenyét. A 2010-ben lefektetett hagyományoknak megfelelően a borversennyel az egyetem idén is a tehetséges, minőség iránt elkötelezett fiatal magyar borászoknak kíván megjelenési, megmérettetési lehetőséget biztosítani.

Az évszázados hagyományokkal és hírnévvel rendelkező tudományos intézmény feladatának érzi a magyar borkultúra, és ezen belül a fiatal magyar borászok támogatását. Borversenyre nevezett borok a „Semmelweis Egyetem Bora” megtisztelő címet nyerhetik el.

A nyertes borokat egy éven keresztül – a 2014 tavaszán várható következő borverseny eredményhirdetéséig – felszolgálják majd az egyetem és intézményei különböző rendezvényein, valamint egyéb reprezentációs célokra használják.

A meghirdetett kategóriák nyertesei jogosultak egy éven keresztül a Semmelweis Egyetem Bora cím kommunikálására a palackon.

A Semmelweis Egyetem Borát egy szakmai borverseny keretében, öt kategóriában választják ki. A bírálóbizottságban az egyetem munkatársai, minősített borbírák, valamint szakújságírók vesznek részt. A meghirdetett kategóriák:

Rendezvény borok:

– középkategóriájú fehérbor, maximum 2000 Ft/palack polci ár

– középkategóriájú vörösbor, maximum 2500 Ft/palack polci ár

Reprezentációs borok:

– presztízs fehérbor, maximum 6000 Ft/palack polci ár

– presztízs vörösbor, maximum 10 000 Ft/palack polci ár

– desszertbor, maximum 15 000 Ft/palack polci ár

A bormustra időpontja: 2013. május 31., az eredményhirdetés és az ünnepélyes díjátadó 2013. június 5-én a Semmelweis Szalonban lesz.

Letölthető dokumentumok:

Versenyszabályzat

Nevezési lap

A versenyre a borok (3 palack/bor) beküldési határideje 2012. május 27.

A nevezés díjtalan!

 

Beküldési cím:

Dr. Stubnya Gusztáv főigazgató
Stratégiai és Működésfejlesztési Főigazgató
Semmelweis Egyetem
1086 Budapest, Üllői u. 26., I. emelet 104.

* A versenyen a 45. életévüket még be nem töltött borászok borai vehetnek részt

** Az árak végfogyasztói, kiskereskedelmi polci árak