Teljesen felújított, a „Magyar népmesék” szereplőivel benépesült átvezető folyosó fogadja a gyermekeket a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján.

A 2012-es év végére halaszthatatlanná vált a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán az ambulanciák és a fekvőbeteg részlegek közötti átvezető folyosó felújítása. A megújult az átjárót szigetelték, így a gyerekek már nem fáznak, amíg átmennek az ambulanciáról a Klinika más részlegeibe. A munkálatok végeztével nemcsak melegebb, de esztétikusabb és barátságosabb is lett a környezet: januártól a közkedvelt „Magyar népmesék” rajzfilmsorozat szereplőit ábrázoló falfestmények fogadják a klinikára látogatókat, így például találkozhatnak A só, A szorgalmatos és rest leány, A kőleves, Mindent járó malmocska és Gyöngyvirág Palkó meséivel. A fejlesztésben az Őrzők Alapítvány, az Önkéntes Központ Alapítvány és a Vodafone önkéntesein segítettek, az illusztrációk Sajó Borbála iparművész szakmai vezetésével és Jankovics Marcell, a „Magyar népmesék” rajzfilmsorozat megalkotójának hozzájárulásával készültek el.

Az Őrzők Alapítvány a Semmelweis Egyetem II. számú (Tűzoltó utcai) Gyermekklinika hivatalos alapítványa. A Tűzoltó utcai Gyermekklinikán gyógyul minden második daganatos és leukémiás beteg gyermek Magyarországon. Az Alapítvány legfontosabb célja a Klinikán gyógyuló súlyosan beteg gyerekek gyógyulási feltételeinek és kórházi körülményeinek javítása.

SzZs