A Semmelweis Egyetem nem csak az orvosképzés fellegvára, hanem a szakápolók képzésében is több mint egy évtizede jeleskedik. 32 felnőtt aneszteziológiai és intenzív szakápoló veszi át oklevelét április 11-én. A Semmelweis Egyetem ÁOK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika igazgatójának, Gál Jánosnak és vezető főnővérének, Mezőcsáti Melindának magas szintű elkötelezett szakmai irányítása tette lehetővé a képzés sikeres lebonyolítását. Először indult a két szakmaterületet képviselő összetett, nehéz képzés a Semmelweis Egyetemen, melynek szervezési feladatait az Ápolási Igazgatóság munkatársai Kisdaróczi Orsolya vezető szakoktató irányításával végezték el, a tőlük megszokott precíz módon.

A hallgatóktól szinte csodával felérő teljesítményt követelt ez a képzési forma, hiszen munka mellett nem egészen 2 év alatt el kellett sajátítaniuk az intenzív betegápolás és az aneszteziológiai szakápolás sokrétű elméleti ismereteit és óriási felelőséggel járó gyakorlatát. A most végzettek közül 21-en a Semmelweis Egyetem klinikáin dolgoznak jelenleg.

A most végzett szakápolók munkahelyi vezetői és munkatársai biztosították, hogy kollégáik részt tudjanak venni az elméleti oktatási napokon és a szakmai gyakorlatokon. A frissen oklevelet szerzett szakápolók elismerése kiemelten szólt a szakvezetőknek, oktatóknak és szervezőknek egyaránt.

A felnőtt anaeszteziológiai és intenzív szakápolók a rájuk bízott betegeknek a legfontosabbat a szakmai biztonságot, a magas színvonalú ápolást tudják nyújtani.

Csetneki Julianna, nyugalmazott egyetemi főnővér beszámolója