A Semmelweis Egyetem több oktatója is kitüntetést kapott a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Dr. Tomcsányi Teodóra, az Egészségügyi Közszolgálati Kar (EKK) Mentálhigiéné Intézetének tanára Szent-Györgyi Albert-díjat vehetett át, amely a felsőoktatás területén, az iskolateremtő, nemzetközi elismertségű munkát végző magánszemélyeknek adományozható.

Dr. Divinyi Tamás, a Fogorvosi Kar Arc-Állcsont-Szájsebészeti és Fogászati Klinika tanára, valamint dr. Dinyáné Szabó Mariann, az EKK dékáni hivatalának tudományos munkatársa Apáczai Csere János-díjban részesült. Ez utóbbi az alap-, a közép- és felsőfokú oktatási területen végzett magas színvonalú munkáért, valamint a pedagógiai tevékenységet segítő kiemelkedő tudományos tevékenységért adható.
A magyar neveléstudomány eredményeinek felhasználása területén kiemelkedő tevékenységet folytató pedagógusok és neveléstudományi kutatók munkáját elismerő Kiss Árpád-díjat az egyetem dolgozói közül dr. Hamar Pál, a Testnevelési és Sporttudományi Kar tanulmányi dékánhelyettese vehette át.

A Szépművészeti Múzeumban megtartott ünnepségen Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter nevében a tárca parlament, közigazgatási és közoktatási államtitkára adta át az elismeréseket. DP