Az egyetemi hagyománynak megfelelően idén is megvalósult a karácsonyi koncert, amelyen mézeskalács, tea, bejgli és forralt bor várta az egyetemi polgárokat a fenyőfa árnyékában.

Az egybegyűlteket dr. Langer Róbert rektorhelyettes köszöntötte, aki beszédében az optimizmus fontosságára hívta fel figyelmet. Ennek bizonyosságául Fekete István 1952-ben íródott Disznóölés című novelláját olvasta fel, melyben Homoki bácsi, akinek nem volt pénze disznót tartani, a faluban levágásra váró disznók ölésével szerezte be az egész télre való disznótorost. A novellából hihetetlen derű és optimizmus árad, abban a korban, amikor hurkáról, kolbászról szó sem volt az országban, Fekete István bút felejtető vidámsággal ír olyan eseményről, ami akkoriban csak álomként volt jelen az emberek életében – mondta a rektorhelyettes. 

Rektorhelyettes beszédét követően a Medikus Zenekar, Tasnádi Petra és a Medikórus előadásában hallgathattak karácsonyi témájú előadásokat. A Medikus Zenekar 2008-ban alakult az egyetem zenekedvelő hallgatóiból. Az egyre nagyobb létszámmal dicsekedő együttes rendszeresen szerepel különböző egyetemi eseményeken, mint például a gólyabál vagy a doktoravatás. Tasnádi Petra az ELTE másodéves francia-magyar szakos hallgatója. Számos versenyen vett részt, melyek közül a legjelentősebb az országos francia sanzonéneklési verseny. A Medikórus, régi nevén SOTE Kamarakórus, 25 éves múltra tekint vissza, de sajnos 3 évvel ezelőtt megszűnt a hallgatók leterheltsége miatt. Igazán kivételes alkalmakkor még összeáll a csapat.

 

Áldott karácsonyt és boldog új évet minden kedves egyetemi dolgozónak!

 K. I.