Dr. Rihmer Zoltán, a Semmelweis Egyetem tanára kapta idén az European Bipolar Forum Életmű-díját (Lifetime Achievement Award). Az elismerést a Rómában megtartott IRBD konferencián adták át a bipoláris betegségek, illetve a depresszió és öngyilkosság kutatása terén kifejtett munkássága elismeréseként.

Az egyetemi tanár klinikai és tudományos-kutatási területe a kedély- és szorongásos betegségek genetikai-biológiai, illetve klinikai-epidemiológiai vonatkozásai. Számos hazai és nemzetközi tudományos társaság tagja, illetve vezetőségi tagja, több hazai és nemzetközi folyóirat szerkesztőbizottsági tagja.

Három alkalommal részesült publikációiért a Magyar Pszichiátriai Társaság Nyírő Gyula Nívódíjában. Elnyerte a New York-i Columbia Egyetem és az American Foundation for Suicide Prevention által adományozott Brickell Suicide Research kitüntetést (1999), a Magyar Pszichiátriai Társaság Elnöki (Életmű) különdíját (2005), a Nemzetközi Bipoláris Betegség Kutatása Alapítvány Aretaeus-díját (2010), valamint a Hemingway Alapítvány dr. Szabó György-díját (2010).

T-Sz.Sz.