Figyelemfelkeltő sétákkal, rózsaszín Lánchíddal, tanácsadással, előadásokkal várják az érdeklődőket a mellrák elleni küzdelem világnapján.

Forrás: www.lillyoncologyoncanvas.com

Mindennapi tapasztalat, hogy a terápia alatt álló daganatos betegek hozzáállása, lelkiállapota befolyásolja a kezelés mellékhatásainak súlyosságát. Mindezek miatt nagyon fontosak a segítő- és betegszervezetek által szervezett összejövetelek, sport és szabadidős programok. A meditáció, relaxáció, nyugodt környezet segíti az immunrendszer hatékony működését, a T-típusú fehérvérsejtek számának növelésén keresztül. Ezeknek a betegségek leküzdésében, a szervezet egyensúlyi állapotának megtartásában is jelentős szerepe van.

Forrás: www.lillyoncologyoncanvas.com

A programok egy különleges típusa a művészetterápia, ahol gyógyultak és még kezelés alatt állók egyaránt „kifesthetik, kirajzolhatják” magukból örömeiket és félelmeiket, érzéseiket és emlékeiket. A terápia lényege, hogy ezek így már kézzelfoghatóvá válnak, esetleg még meg is szépülhetnek, ezáltal csökkentve a hozzájuk kapcsolódó szorongást.

Az alábbi képek ilyen módon készültek, emlőrákkal küzdő páciensektől, illetve hozzátartozóiktól, ápolóiktól származnak.

SzB, SzZs

Forrás: www.lillyoncologyoncanvas.com