A Leonardo mobilitási program célja a szakmai alap- és továbbképzés európai jellegének erősítése, valamint az elméleti és gyakorlati szakmai tudás és a szaknyelvi készségek fejlesztésének elősegítése európai szakmai gyakorlatok / továbbképzések formájában.

 

Ösztöndíjra pályázhatnak:

Azok a magyar állampolgárok, akik

  • Magyarországi szakorvosképzésben résztvevő rezidensek, szakorvosjelöltek – ők az fő kedvezményezett célcsoport
  • Egészségtudományi végzettségű diplomások, akik az egyetemek egészségügyi szakközgazdász-, szakjogász- és szakmenedzser, stb. képzésében vesznek részt
  • Az egyetemek egészségtudományi karainak frissen végzett diplomás dolgozói (pszichológusok, gyógyszerészek, biológusok, gyógytornászok, diplomás ápolók, stb.)

A pályázó bármely EU képzőhelyre mehet, amennyiben az megfelel a Leonardo program minőségbiztosítási követelményeinek és a pályázó szakmai fejlődését biztosítani tudja. A célintézmény kiválasztásánál legfontosabb prioritás az adott gyakorlat alatt elsajátítható készségek egyénre (ill. munkahelyre) vonatkozó hasznossága és a gyakorlat itthoni szakképzésbe illeszthetősége kell, hogy legyen.

Leonardo gyakorlat minimum 4 hét maximum 26 hét lehet. Az átlagos időtartam 12 hét, 5-6 hónapos ösztöndíj csak indokolt esetben adható. Figyelembe kell venni, hogy a külföldi gyakorlat szakmai tartalma hogyan illeszkedik az itthoni szakképzésbe, hiszen teljes időtartamát annak részeként kell elfogadtatni. Ennél rövidebb, de legalább 2 hetes időtartamra csak szakorvosjelölt, vagy második szakvizsgára készülő kolléga, illetve diplomás dolgozó pályázata fogadható el, kizárólag indokolt esetben.

A mobilitási támogatás heti általánydíjas, és tartalmazza a kedvezményezett megélhetési, utazási és biztosítási költségeihez adott támogatást.

További információ a következő
linken::
http://www.leonardo.dote.hu