A VÉDD MAGAD!!egészségügyi prevenciós webfilmverseny ünnepélyes díjátadóját április 7-én tartották az egyetem Rektori Épületének aulájában. Dr. Tulassay  Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora és Krupper András az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának tagja köszöntötte a megjelenteket.

A versenyzők feladata volt, hogy olyan webfilmeket készítsenek, amelyek rádöbbentik az embereket a prevenció, ezen belül a védőoltások fontosságára. A versenyzők kizárólag saját eredeti szerzői alkotásaikkal pályázhattak.

Németh Erzsébet a zsűri elnöke elmondta, hogy a feladat nem volt könnyű, ennek ellenére 73 pályamű érkezett. A bírálok munkáját nehezítette, hogy a beérkezett munkák kreatívak és magas színvonalúak voltak.

A versenykiírásnak megfelelően két különdíjat és egy fődíjat ítélt oda a zsűri.

Az egyik 200 ezer forintos különdíjat Fábián Éva rendezőasszisztens és Krasznai László világosító, az ATV Zrt. munkatársai kapták.

A másik 200 ezer forintos különdíjat Kővári Gábor Mihály szabadúszó rendező-operatőr és Valter Antal a Life Network vágó-rendezője vehette át.

Az 1 millió forint értékű fődíjat dr. Kupper András az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának tagja, a verseny fővédnöke adta át a Vírus Alert c. film alkotóinak, Balogh Péter Bálint taxisofőrnek és Bedő Csaba Sándornak a Film-Farm Kft gyártásvezetőjének.

A nyerteseknek szívből gratulálunk.

Balogh Péter Bálint – Bedő Csaba Sándor: Vírus Alert

A győztes pályaműveket megtekinthetik a www.youtube.com/veddmagadfest oldalon.

A nyerteseknek szívből gratulálunk.