A Semmelweis Egyetemen 2010. január 21-én 10.30-kor hirdették meg a VÉDD MAGAD!! elnevezésű egészségügyi prevenciós webfilm versenyt.

A VÉDD MAGAD!! azzal a céllal jött létre, hogy a harcra kész kreatív filmalkotók segítségével egy új kommunikációs műfajban, webfilmen hívja fel a magyar emberek figyelmét arra, hogy sok betegség megelőzhető.

[singlepic id=1228 w=320 h=240 float=left]A megnyitón dr. Tulassay Tivadar a Semmelweis Egyetem rektora ismertette a Magyarországon elérhető védőoltások, valamint a prevenció fontosságát orvosszakmai szempontból, az egyén és ezáltal a társadalom felelősségét az oltások beadatásában, a járványok megelőzésében. Dr. Kupper András a verseny fővédnöke, az Országyűlés Egészségügyi Bizottságának tagja a verseny céljáról és főbb szabályairól beszélt.

Az idei verseny elvárása, hogy a pályázó filmek segítsenek megérteni a prevenció, azon belül is a védőoltások szerepét az egészségügy fejlesztésében, kiemelve az egyén saját felelősségét e területen. Hívják fel a magyar emberek figyelmét arra, hogy sok fertőző betegség védőoltással megelőzhető.

A versenyfilmek műfaja és stílusa szabadon választott, viszont figyelembe kell venni, hogy a célmédia az internetes közösségi és videomegosztó oldalak, így a versenyműveknek word of mouse, online hírértékük kell, hogy legyen.

Nevezési díj nincs, több filmmel is lehet pályázni. A versenyfilmeket videó, filmes és/vagy számítógépes, illetve bármilyen animációs technikával készíthetik a pályázók. A versenyző kizárólag saját eredeti szerzői alkotásaival pályázhat.

A fődíj 1.000.000 Ft és emellett 2 db 200.000 Ft-os különdíjat is kioszt a vezető kreatív és filmes, egészségügyi és tömegtájékoztatási szakemberekből álló zsűri. A versenyfilmek videóportálokon jelennek meg, de a legjobb alkotásokat a verseny médiapartnerei is bemutatják.

A zsűri tagjai:

Dr. habil Németh Erzsébet

egyetemi adjunktus, Semmelweis Egyetem, Magatartástudományi Intézet,

intézetvezető, Viselkedéstudományi Intézet, Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola


Dr. Vokó Zoltán

egyetemi docens, ELTE Egészséggazdaságtani Kutatóközpont


Dr. Pataki Vera

üzletfejlesztési és vállalati kapcsolatok igazgató, GlaxoSmithKline


Havasi János

szerkesztőségvezető, Magyar Televízió Zrt.


Bódis Gábor

hírigazgató, Duna TV


Szabó László Zsolt

vezérigazgató, ECHO TV


Belénessy Csaba

alelnök, MTI


A jelentkezők a www.veddmagadfest.net honlapon található részletes versenykiírás alapján pályázhatnak, a filmeket március 21-ig kell beküldeni.