Fényárba öltözött gyönyörű belső terek várták a vendégeket november 3-án, kedden késő délután a 125 éves Központi Épületbe.

A hivatalos ünnepségre érkezők látható örömmel csodálták meg az újonnan kialakított, méltóságteljes tereket, és a szépen felújított régi termeket, irodákat.

Dr. Tulassay Tivadar köszöntőjét követően dr. Ivády Vilmos gazdasági főigazgató szólt az átépítés fontosságáról, esztétikai és funkcionális szerepéről. Kaló Judit és Freivogel Gábor, a rektori épület rehabilitációs projektjének építészei beszéltek az épület történetéről, a helyreállítás inspirációjáról, komplex feladatáról.

Az előadásuk alatt a valamikori és a jelenlegi állapotról kivetített képek érzékeltették a változás nagyságát és jellegét. Az aula jó akusztikája Szakács Ildikó operaművésznő gyönyörű énekszólója alatt vált igazán érzékelhetővé a résztvevők számára.

Az ünnepélyes megnyitót követően a vendégek rektor úr és főigazgató úr vezetésével megtekinthették az épületbelsőt a különböző szinteken, köztük a nemrég megnyílt Semmelweis Szalont, és az ott látható Szentágothai János akvarell kiállítást is.

Az ünnepséget az Egészségtudományi Kar meghívására büféfogadás zárta.

Az átadásról készült képek a Galériában tekinthetőek meg.