2009. AUGUSZTUS 21-22. Balatonfüred
Jelentkezési határidő: 2009. július 15.

Tudomány, kultúra és szórakozás egy Balaton parti
nyári konferencia keretein belül

Örömmel értesítünk minden kedves érdeklődőt arról, hogy az Amerikai Magyar Orvosszövetség (HMAA) a 2007-ben megrendezett diákkonferenciájának sikerén felbuzdulva 2009-ben ismételten megszervezi a balatonfüredi diákkonferenciát.

Az Amerikai Magyar Orvosszövetség magyar származású orvosok és kutatók szervezete, amely 1968-ban jött létre az Egyesült Államokban. A szövetség a floridai Sarasotában tartja éves találkozóit, ahova a világ minden részéről érkeznek magyar orvosok és diákok. A HMAA hatodéves orvostanhallgatók részére szervez 3 hónapos cseregyakorlatot az Egyesült Államokbeli Buffalóban, mely az egyetemi évek legnépszerűbb elvégezhető cseregyakorlatai közé tartozik. A gyakorlat keretein belül hatodéves gyakorlatok közül több gyakorlat Buffaloban történő letöltésére van lehetőség. A csereprogramra ötödévben kell jelentkezni.

A konferenciára egyetemi hallgatókat, rezidenseket, PhD hallgatókat és orvosokat egyaránt várunk. Fő célunk, hogy összehozzuk azokat, akik már jártak a HMAA által swwwzervezett hatodéves buffaloi cseregyakorlaton, továbbá a magyar orvosi egyetemeken ill. orvosok között népszerűsítsük a HMAA hazai és külföldi rendezvényeit, továbbá a cseregyakorlatot. Ezen kívül tudományos fórumot szeretnénk létrehozni a fenti célcsoportok számára.

A konferencián a magyarországi orvostanhallgatók megismerhetik a HMAA buffaloi hatodéves cseregyakorlatát és a gyakorlaton járt hallgatókat, továbbá a csereprogramot finanszírozó HAESF ösztöndíj alapot, érdekes előadásokat hallhatnak volt és jelenlegi évfolyamtársaiktól, hazai és külföldi orvosoktól, ill. orvostanhallgatóktól.
A multidiszciplináris tudományos előadásokon kívül sport- és kulturális programok is színesítik majd a kongresszust.

A konferencián lehetőség nyílik:
– a hatodéves buffaloi cseregyakorlat és az azt finanszírozó HAESF megismerésére (előadások, diszkussziók keretében)
– megismerkedni az Amerikai Magyar Orvosszövetséggel, és annak vezetőségi tagjaival
– előadást tartani a nemzetközinek számító konferencián bármely orvosi témában, melyről igazolást adunk és későbbi felvételik, pályázatok során azt felhasználhatjátok.
A legjobb előadásokat a HMAA nagy értékű díjjal jutalmazza.

A konferencia 2009. augusztus 21-22-én kerül megrendezésre a balatonfüredi Szívkórházban, melyre jelentkezni (mind előadónak mind résztvevőnek) 2009. július 15-ig a www.amosz.extra.hu honlapról letölthető jelentkezési lap kitöltésével lehet.