A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara, az amerikai Nazareth College, és a finn Laurea University of Applied Sciences kettős diplomára irányuló képzési együttműködést írt alá ünnepélyes ceremónia keretében 2008. június 23-án, az Egészségtudományi Kar épületében. Az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb transzatlanti képzési együttműködésének keretében először adható magyar közreműködéssel európai uniós-amerikai kettős diploma az egészségtudományi képzés területén.

Az egyedülálló programban az amerikai, finn és magyar intézmények egy új alapokra épülő egészségügyi képzési program megvalósítását vállalják, amely transzatlanti célkitűzéseit tekintve „túllép” a bolognai-rendszeren is.

A 3 együttműködő fél közös törekvése egy olyan képzés megvalósítása, amely magasan kvalifikált, nemzetközi kompetenciákkal rendelkező ápolókkal látja el a munkaerőpiacot. A képzésben résztvevő hallgatók mindhárom intézményben tanulnak, így mindhárom ország képzési sajátosságait, specialitásait elsajátítják. A programban az együttműködő intézmények kölcsönösen figyelnek egymás erősségeire, kompetenciafejlesztési eljárásaira, így a hallgatók az adott térség, kultúra sajátosságait figyelembe véve kaphatnak egy speciális tartalmú és gyakorlat-orientált képzést, amely megfelel mindhárom ország akkreditációs elvárásainak.

Az Atlantis Program támogatását, amely az együttműködés alapjául szolgál, mindeddig már 107 transzatlanti konzorcium nyerte el, de az ápoló képzésben ez az első olyan együttműködés, amely a mindkét kontinensen (Európa és Észak-Amerika) elfogadott képzési fokozat fejlesztésére, megszerzésére irányul.

Az oktatás angol nyelven folyik, ami a későbbi elhelyezkedésnél komoly előnyt jelenthet, akár itthon, akár külföldön. A képzés során (főleg Amerikában) a hallgatók sok olyan tárgyat tanulnak, ami Magyarországon nem szerepel a tantárgyak között. A program segítségével a végzett hallgatók sokkal könnyebben tudnak majd alkalmazkodni a másfajta, nálunk nem megszokott elvárásokhoz, eljárásokhoz.

A képre kattintva megnyílik a galéria, ahol további felvételeket is megtekinthet!