Egyetemünk 2008. március 14-én a Nagyvárad téri Elméleti Tömb Dísztermében megemlékezést tartott az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeinek 160. évfordulója alkalmából, amelyen dr. Tulassay Tivadar rektor köszöntője után dr. Tihanyi József, a Testnevelési és Sporttudományi Kar dékánja mondott ünnepi beszédet.
Az idei rendezvényen a megszokott díjátadások mellett sor került egy Pro Universitate érem, több kiváló dolgozói elismerés, rektori és dékáni dicséret kiosztására is. Az érmeket és okleveleket rektor úr és dr. Karádi István, az Általános Orvostudományi Kar dékánja nyújtotta át.
Ezt követte a Jó tanuló – jó sportoló díjak átadása dr. Fejérdy Pál rektorhelyettes és Kiss Kálmán, a Testnevelési és Sportközpont igazgatója által. A dr. Mozsonyi Sándor Alapítvány díjait dr. Noszál Béla a Gyógyszerésztudományi Kar dékánja és dr. Stampf György egyetemi docens, a kuratórium titkára adta át. Dr. Donáth Tibor professor emeritus ismertette a Mihálkovics Alapítvány kuratóriumának döntését, majd a Semmelweis Egyetem Baráti Körének díjait dr. Turóczy Gergely kuratóriumi titkár és dr. Némedy Edit főorvos nyújtották át. Az Apáthy István Alapítvány díjait az alapítvány kuratóriumának elnöke, dr. Nemeskéri Ágnes adta át.
A megemlékezés mÚvészi előadással zárult, hallgatóink előadásában.
A díjazottak névsora itt olvasható. Szívből gratulálunk nekik!