A Semmelweis Egyetem (SE) 95 aktív pszichiátriai ágy, három komplett osztály tevékenységét veszi át az OPNI-tól, két ütemben. Április 1-től 34 ágy került az egyetem Pszichiátriai Klinikájához. Véglegesítve a folyamatot, október 15-től 61 ágy feladatát vesszük át a Kútvölgyi Klinikai Tömbbe. (Klinikai és Kutatási Mentálhigiénés Osztály)
A területi ellátási kötelezettség alapján ez 430.000 ember pszichiátriai ellátását jelenti. Területi ellátási kötelezettség: Budaörsi kistérség, III. kerület.
A most újonnan létrehozott pszichiátriai osztály jól példázza az ésszerÚség és sorrendiség szoros összefüggését, melyet minden az egészségügyi reformfolyamatnak tartalmaznia kellene. Az elméleti döntés után befektetési időszak következett, és csak az új struktúra kialakítását követte a régi felszámolása. A 2007 márciusi miniszteri döntést követően egyetemünk pályázati pénzből alakította ki az új osztály infrastruktúráját, és csak akkor vette át a feladatot, amikor a feltételek adottakká váltak. A reform befektetést igényel, és nem valósítható meg forráskivonással! Megfontolt változtatás biztosítja csak a betegek biztonságát!