Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. április 11.
141228 Összes oltás
13281 Beoltott Semmelweis Polgár

A Semmelweis Egyetem családbarát programjának keretein belül az Ellátásszervezési Igazgatóság által működtetett Semmelweis Egészségügyi Szervezési Iroda (SESZI) több egészségügyi szűrővizsgálatot szervezett meg a Szent Rókus Klinikai Tömbben, a következő hónapokban pedig komplex szűrőprogramok, egy “walk in center”  és az egyetem által nyújtott egészségügyi ellátásokhoz könnyített hozzáférés (“easy access”) lesz elérhető. 

A szolgáltatások bevezetése
A járványügyi helyzetre való tekintettel a tervezett bevezetési időpontok és a vizsgálatok időpontjai is változhatnak.

2020. novemberétől folyamatosan elérhető: prosztata szűrés (PSA)                                            

2020. decemberétől folyamatosan elérhető: emlőrák szűrés

2021. első felében indul: a “Walk in center” alapellátási egység, mely funkciója a későbbiekben tovább bővül majd. A központ kezdetben munkanapokon, rendelési időben fog működni, de a fejlesztés iránya az, hogy a hét minden napján, napi 24 órában folyamatos készenléti jelenlétet biztosítson. Az ide betérő beteg – a megkeresés okától függően – először nem feltétlenül orvossal, hanem más, képzett egészségügyi dolgozóval találkozik. A szervezeti egység a Semmelweis Kártya tulajdonosai számára a betegút szervezését is végzi. A betegirányító munkatársak a klinikákkal folyamatos kapcsolatban állva az érintett beteg számára szakvizsgálatokra, konzultációkra tudnak majd időpontot szervezni. A jövőben a Klinikai Központ Foglalkozás-egészségügyi Szolgálata által előírt szakvizsgálatok elvégzésének megszervezése is itt történik majd. Az alapellátási szolgáltatás fogadja majd az egészségügyi panasszal érkezőket, akut probléma esetén pedig azonnali ellátást biztosít az intézmény Sürgősségi Betegellátó Osztályával együttműködve. A tervek szerint a program részeként az Egyetem gyermekgyógyászati profilú egysége a jövőben ellátást biztosíthat majd a dolgozók gyermekei számára, valamint az Egyetem polgárai számára elérhetővé válhatnak majd sportorvosi rendelések, támogató pszichológus, pszichoterápiás, mentálhigiénés szakrendelések is.

Az egyetem minden hónapban újabb és újabb szolgáltatás bevezetésével törekszik a Semmelweis polgárok kedvében járni.

A szolgáltatásokat telefonos bejelentkezés alapján lehet igénybe venni az alábbi telefonszámon, mely munkanapokon 9-16 óra között érhető el. 

BEJELENTKEZÉS: 06-30-685 9677

Tekintettel arra, hogy a járványügyi védekezésben kollégáink is részt vesznek, előfordulhat, hogy a fenti telefonszámon nem tudjuk fogadni a beérkező hívásokat. Ebben az esetben kérjük, hogy az alábbi email címen lépjen velünk kapcsolatba: csaladbarat@semmelweis-univ.hu.

A szolgáltatások igénybevétele előjegyzés alapján történik.