Idén 6. alkalommal, 2024. február 1-ján került megrendezésre a Lehetőségek és Kihívások Konferencia, amely az egészségiparban és orvostechnikában dolgozók és gyártók tájékoztatását tűzte ki célul a hazai és nemzetközi innovációkról, a szabályozási környezetről, a fejlesztési forrásokról, illetve a hatósági eljárások aktualitásairól. Az előadásokkal párhuzamosan szakmai kiállítás keretében innovatív orvostechnikai eszközöket és szolgáltatásokat ismerhettek meg a résztvevők.

Az Egészségbiztonság Nemzeti Laboratórium Adatvezérelt Egészség Divízió több szakértője is képviseltette magát a konferencián.

Dr. Szócska Miklós, az Egészségbiztonság Nemzeti Laboratórium Adatvezérelt Egészség Divízió vezetője az adatvezérelt egészség, mint rendszerképesség fontosságát hangsúlyozta előadásában, kiemelve többek között, hogy a mesterséges intelligencia segítségével az EESZT-ben elérhető PDF formátumú betegadatok már kereshetők.

Szócska Miklós előadása a VI. Lehetőségek és Kihívások Konferencián

Dr. Joó Tamás és dr. Palicz Tamás egy panelbeszélgetés keretében azt vitatták meg, hogyan lehet a személyes adatokból társadalmi hasznot teremteni a (kiber)biztonság megőrzése mellett.

A konferenciáról az Economx is részletesen beszámolt.