Az IKT* szakmai workshop az egyiptomi delegáció magyarországi tartózkodásának idejére szervezett program egyik elemeként került megrendezésre a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Neumann Technológiai Platform (NTP) közös szervezésében a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen 2024. január 31-én.

A szakmai esemény Szolnoki Szabolcs, a Nemzetgazdasági Minisztérium technológiáért felelős helyettes államtitkára nyitóbeszédével indult. Ezt követően az esemény résztvevői IT és technológiai innováció témájú szakmai előadásokat hallgathattak meg.

Dr. Szócska Miklós, az Egészségbiztonság Nemzeti Laboratórium Adatvezérelt Egészség Divízió vezetője is az adatvezérelt egészségügyi paradigmaváltás fontosságát hangsúlyozta.

Urbán Viktor blockchain szakértő a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. tevékenységével ismertette meg a workshop résztvevőit, valamint a Neumann Technológiai Platform technológiai koalíciói is bemutatásra kerültek.

A rendezvény további előadói dr. Charaf Hassan, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánja, dr. Spaller Endre, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség elnöke, dr. Kiss Natália, a Gábor Dénes Egyetem igazgatója, Takács Olivér, a Drón Koalíció tagja, valamint Erős Veronika, a Zone Klaszter vezérigazgatója voltak.

A rendezvényről készült rövid, audiovizuális visszatekintés a Neumann Technológiai Platform Youtube oldalán megtekinthető. 


*Az IKT rövidítés az információs és kommunikációs technológiákat jelöli, amely az Egészségbiztonság Nemzeti Laboratórium Adatvezérelt Egészség Divízió kiemelt témája is egyben.