A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat, melynek célja a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítése a fiatalok körében. Ebben az évben szeptember 29-30. között került megrendezésre, idén az Egészségügyi Menedzserképző Központ is csatlakozott a kezdeményezéshez „A Mesterséges intelligencia alapú, adatvezérelt döntések az egészségügyben” című előadással.

Az Egészségbiztonság Nemzeti Laboratórium Adatvezérelt Egészség Divízió szakértőinek – Dr. Szócska Miklós, Kontsek Endre, Kováts Tamás, Dr. Pollner Péter – izgalmas előadásaiból közérthetővé vált, hogyan segíthetnek a mesterséges intelligencia alapú, adatvezérelt megoldások a mindennapi orvosi gyakorlatban, illetve a páciensek gyógyulásában.

Az Egészségbiztonság Nemzeti Laboratórium Adatvezérelt Egészség Divízióban az EMK azon dolgozik, hogy a mesterséges intelligencia segítségével rendszerszintű diagnosztikus és terápiás döntéstámogatást nyújtson minél több szakterületen. A daganatos betegségek nemzeti szűrőprogramjánál fő törekvésünk, hogy az innovációt a hétköznapokba emelve, az általunk kidolgozott mesterséges intelligencia alapú, adatvezérelt megoldások segítsék az orvosokat a mindennapi gyakorlatokban, illetve a pácienseket a gyógyulásban.