Komfortos, korszerűsített kórtermeket adtak át két magáncég támogatásával a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikán, ahol szintén a támogatók jóvoltából felszerelt új biztonságtechnikai berendezéseket is bemutattak. Az ünnepélyes átadón beszédet mondott dr. Szél Ágoston rektor, dr. Tamás László igazgató pedig áttekintette a főbb fejlődési állomásokat a klinika életében.

Dr. Szél Ágoston felidézte első rektori ciklusa alatt tett látogatását a klinikán, ahol azóta az akkori állapotokhoz képest számos előrelépés történt, kiemelte a többi között a nyílászárók cseréjét, műszerek beszerzését, digitális oktatótermek átadását. Utalt rá, hogy hamarosan újabb beruházásokra kerülhet sor. Azt kívánta, hogy továbbra is ilyen lendülettel, dinamikusan fejlődjön a klinika.

Galéria

8kép

Dr. Tamás László beszédében áttekintette a klinika fejlődésének főbb állomásait, elmondta, hogy a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében, az egyetem vezetésének segítségével kicserélték a nyílászárókat, és új liftet is kaptak. A felújítás ideje alatt közel fél évre átköltöztek a Korányi épületbe, ekkor történt a most átadott két, rossz állapotban lévő, fürdőszobával nem rendelkező kórterem átépítése, korszerűsítése is. A felújítást két cochleáris implantátumokat forgalmazó cég – a Victofon Kft. és az Amplifon Magyarország Kft. – végezte, az ő eszközeiket ültetik be a klinika betegeinek is. Dr. Tamás László hangsúlyozta, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika úttörő Magyarországon a cochlearis implantátum beültetésekben.

Az átadott összkomfortos, kétágyas szobákban LED tévé, hűtőszekrény, légkondicionáló mellett korszerű fürdőszobák biztosítják a betegek kényelmét, emellett két HD kamerát is elhelyeztek a klinika egyes pontjain, melyek képei megjelennek a portás több ablakos monitorján – ismertette a fejlesztéseket az igazgató. Nagy lépés ez a betegek komfortja és biztonsága szempontjából – fogalmazott, hozzátéve: a klinika 46 modern, elektromos ággyal is bővült. Mint mondta, az elmúlt öt évben minden felújítást úgy végeztek, hogy az megfeleljen a majdani teljes átalakításnak, aminek során egy harmadik emelettel bővítik az épületet, ide kerülnek majd a műtők, az ügyeleti és orvosi szobák, illetve a tervek között szerepel még egy külső lift kialakítása is.

Az átadón részt vett dr. Szász Károly kancellár, dr. Valent Sándor, az Orvosszakmai, Finanszírozási és Minőségbiztosítási Főigazgatóság vezetője, a Klinikai Központ képviseletében pedig dr. Ács Nándor. A támogatást nyújtó cégek képviselői oklevelet vehettek át dr. Tamás Lászlótól.

Kiss-Bódi Bernadett
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.