Több mint 40 előadóval és közel 50 egészségügyi intézménnyel várta az érdeklődőket az idei Semmelweis Karriernap és Állásbörze. Az egyetem eddigi legnagyszabásúbb, karrierindítást támogató eseményén bármely karon tanuló hallgató megtalálhatta a szakterületének megfelelő intézetet. Az Alumni Igazgatóság egésznapos programjának célja, hogy állásbörzével, előadásokkal segítse a diplomához közel álló hallgatókat. A Nagyvárad téri Elméleti Tömbben rendezett eseményen dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes és dr. Gerber Gábor, a Szak-és Továbbképzési Igazgatóság vezetője, a Fogorvostudományi Kar dékánja köszöntötte a résztvevőket.

Dr. Fügedi Gergely, az Alumni Igazgatóság szakmai vezetője elmondta, hosszú idő óta most szerveznek először összegyetemi, mind a hat kart érintő karriernapot, tavaly óta jelentősen növekedett a standok száma is – tette hozzá.

Dr. Hermann Péter köszöntőjében felhívta a figyelmet, hogy a rendezvényen olyan hasznos információkhoz jutnak hozzá a hallgatók, amit máshol nem kapnak meg. Elmondta, minden kar felvilágosító előadásokkal várja az érdeklődőket. Sok sikert és jó információgyűjtést kívánt a hallgatóknak.

Dr. Gerber Gábor elmondta, a Szak- és Továbbképzési Igazgatóság koordinálja a rezidens programot; egy nemrég kifejlesztett RENY nevű szoftver egy helyen tárolja az egészségügyi szolgáltatókat, illetve a náluk megjelent rezidens helyeket is. Arra biztatott mindenkit, kezdjék el használni a programot.

A rendezvény nyitó előadásában az egyetem egykori hallgatója, dr. Márky Ádám felsővezetői mindfulness (tudatos jelenlét) tréner arról beszélt, hogy milyen készségekre és képességekre lehet szükség a jövő munkahelyén; a régi, lexikális tudásra épülő karrier helyett mit mutatnak az aktuális trendek és mire lehet számítani 5-10 év múlva. Az egyetem Doktorandusz Önkormányzatának (DÖK) tagja, Czimbalmos Csilla pedig a doktori képzést járta körül, kitérve a többi között a PhD-fokozat előnyeire, a megváltozott, immár négy évre tervezett PhD-képzésre, illetve a felvételi eljárásra.

A résztvevők a karspecifikus programok és előadások után olyan friss tapasztalattal rendelkező pályakezdőkkel beszélgethettek, akik jól rálátnak a közvetlenül egyetem utáni évek kihívásaira és azok megoldásaira. Az állásbörzén közel 50 munkáltató és szervezet, köztük kórházak és egészségügyi cégek mutatkoztak be.

Kiss-Bódi Bernadett
Fotó: Ancsin Gábor

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.