A Semmelweis Egyetem 2010 óta idén kilencedik alkalommal hirdeti meg országos borversenyét. Évszázados hagyományokkal rendelkező, nemzetközi hírű, magyar tudományos intézményként a Semmelweis Egyetem feladatának érzi a hazai kultúra, és ezen belül a borkultúra, illetve a magyar borászok támogatását. Az egyetem a borverseny megrendezésével a tehetséges, minőség iránt elkötelezett a magyar borászoknak biztosít bemutatkozási lehetőséget, a nevezett borok pedig a „Semmelweis Egyetem Bora” megtisztelő címet nyerhetik el.

A nyertes borokat egy éven keresztül, a következő, 2019 tavaszi borverseny eredményhirdetéséig az egyetem reprezentációs célokra, elsősorban exkluzív ajándékként használja. A meghirdetett kategóriák nyertesei jogosultak egy éven keresztül a „Semmelweis Egyetem Bora” cím kommunikálására a palackon. (A korábbi évek borversenyeiről szóló tudósítások ezen a linken érhetők el.)

A Semmelweis Egyetem Borát egy szakmai borverseny keretében, négy kategóriában választják ki. A bírálóbizottságban az egyetem munkatársai, minősített borbírák, valamint szakújságírók vesznek részt.

A meghirdetett kategóriák*:

Rendezvény borok:

  • középkategóriájú fehérbor, maximum 2200 Ft/palack polci ár 
  • középkategóriájú vörösbor, maximum 3000 Ft/palack polci ár

Reprezentációs borok: 

  • presztízs fehérbor, maximum 8000 Ft/palack polci ár 
  • presztízs vörösbor, maximum 12 000 Ft/palack polci ár

A bormustrát 2018. április 25-én rendezi meg a Semmelweis Egyetem, az eredmények május 2-tól tekinthetőek meg a Semmelweis Egyetem weboldalán.

A versenyre a borokat (3 palack/bor) 2018. március 19-től várjuk. A beküldés határideje április 23. 12 óra.

A borokat a Semmelweis Egyetem  Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóság címére várjuk: 1085 Budapest, Üllői u. 26., I. emelet 107. Az iroda nyitva tartása: hétfő-csütörtök 8.00 – 16.00, péntek 8.00 – 14.00 óra. 

A nevezés díjtalan!

Letöltés:

* Az árak végső fogyasztói, kiskereskedelmi polci árak.