Semmelweis Egyetem honlap | Semmelweis Egyetem újság | 2007/14. szám | Előző cikk | Következő cikk
Semmelweis Egyetem · VIII. évfolyam 14. szám · 2007. december 17.

Baráti Kör novemberi rendezvénye

blank

Egyetemünk Baráti Köre novemberi – egyben ez évi utolsó – rendezvényére november 28-án került sor a szokott helyen, a NET Díszpáholyban. Bevezetőként dr. Honti József c. egyetemi docens Thoroczkay Miklós bőrgyógyász emlékezete címmel – születése centenáriumán – megemlékezett a múlt század közepén élt bőrklinikai egyetemi magántanár, docens munkásságáról, aki egész életét a Bőrgyógyászati Klinikán töltötte. Az igazgató professzor helyetteseként működött. Az ülésen megjelent a professzor menye és unokája is.

A rendezvény központi előadását prof. emer. dr. Forgács Iván főigazgatói tanácsadó tartotta Utak és lehetőségek az egészségügyi ellátásban címmel. A hallgatóság, amely csaknem teljesen megtöltötte a Diszpáholyt, aktuálpolitikai kérdések taglalását is várta az előadótól, erre azonban nem került sor. Forgács professzor közel egyórás tudományos előadást tartott. A hamarosan nálunk is bevezetendő több-biztosítós biztosítási rendszer lehetőségeit azonban részletesen taglalta. Az előadást követő hosszas, lelkes taps és számos kérdés is mutatta az előadás sikerét.

Közgyűlés

A rendezvény második részében került sor a Baráti Kör közgyűlésére. Dr. Monos Emil elnök beszámolt a 2007. évi tevékenységről és a tervekről. A Fogorvosi Tagozat működéséről dr. Gömbös Gabriella főorvos, elnök számolt be. A Semmelweis Egyetem újság és a Baráti Kör együttműködését dr. Donáth Tibor szerkesztőbizottsági elnök ismertette.

Új vezetőségi tagot is választottunk, dr. Molnár László személyében, a Központi Levéltár vezetőjét, aki eddig is aktívan segítette körünket.

Az elnöki és pénztárosi beszámolót (utóbbi előadója Aknai Károlyné), egyéb napirendi pontokat a közgyűlés egyhangúlag elfogadta.

H. J. dr.
blank

Baráti Kör januári estje

2008. január 30-án (szerda) 17 órai kezdettel a NET Díszpáholyban tartják.

Előadó: dr. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, előadásának címe: „Küzdelmünk az orvosi hivatásért”. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 
Semmelweis Egyetem honlap | Semmelweis Egyetem újság | 2007/14. szám | Előző cikk | Következő cikk