Semmelweis Egyetem honlap | Semmelweis Egyetem újság | 2007/14. szám | Előző cikk | Következő cikk
Semmelweis Egyetem · VIII. évfolyam 14. szám · 2007. december 17.

Új oktatótermek nyílnak a Mikszáth téren

blank
blank
200714041.jpg

Társalgó

200714042.jpg

Az épület

200714043.jpg

Bejárat a mozgássérült lifttel

A Fogorvostudományi Kar klinikái áprilisban átköltöztek a Szentkirályi utcai új Oktatási Centrumba. A megüresedett Mikszáth Kálmán téri épületet a nyár folyamán teljesen felújították, korszerű oktatási helyiségeket, tartózkodó tereket és vizes blokkokat alakítottak ki. Bár a tanításhoz szükséges felszerelések beszerzése és a működési feltételek megteremtése fokozatosan történik, az első két tanteremben már szeptember második hetében megindult az oktatás.

Teljesen kiépített állapotban 4 szemináriumi terem, továbbá komputer laboratórium, oktatói szoba és egy közös tanuló-tartózkodó tér áll a hallgatók rendelkezésére. A szemináriumi helyiségekben és a tanulótérben vezeték nélküli hálózatot (WIFI) építenek ki 2008 elején, a padokon elektromos csatlakozó található – a diákok tehát szabadon használhatják majd komputereiket, amelyeken keresztül elérhető lesz minden fontos online kapcsolat (Neptun, valamint a Központi Könyvtár honlapjáról indított elektronikus irodalomkeresés). Az épületben biztonsági szolgálat és térfigyelő kamerarendszer működik, a kártyás beléptető rendszer technikai megoldása azonos a jövőre elkészülő Tűzoltó utcai épületben kiépülő rendszerrel.

A februárban kezdődő félévben a 2. emeleti termekben kémia, fizika és remélhetőleg informatika, könyvtári informatika gyakorlatok lesznek. Az 1. emeleti 60, illetve 30 fős befogadóképességű szemináriumi helyiségeket, a megnövekedett idegen nyelvű hallgatói létszám oktatását végző intézetek mellett, bármilyen választható tárgy, vagy más kisebb csoportot érintő foglalkozás számára igénybe lehet venni. A terembeosztást – a többi tanteremhez hasonlóan – a Rektori Hivatal Oktatási Csoportja koordinálja. A közös tanulóteret pedig a Semmelweis Egyetem bármelyik hallgatója „lyukasórák” idejére korlátlanul használhatja – a felfrissülésről ital- és csokiautomata, valamint korszerű ivókutak gondoskodnak.

Örömhír, hogy a földszinti és az 1. emeleti termek – a Központi Könyvtár igen kedvelt és sokszor zsúfolt termeihez hasonlóan – a küszöbönálló vizsgaidőszakban már a Semmelweis Egyetem tanulni vágyó hallgatói rendelkezésére állnak. A nyitvatartási időről és a használati feltételekről a Mikszáth téri épület portáján, valamint a Központi Könyvtárban elhelyezett hirdetményből lehet tájékozódni.

Az épület felújításához szükséges anyagi forrás biztosításáért dr. Ivády Vilmos gazdasági főigazgatót, a tervezési és kivitelezési munkálatok szervezéséért Kapelnerné Szőnyey Éva igazgató asszonyt és munkatársát, Senger-Berki Zsuzsanna építészt, az oktatási feltételek célszerű és a hallgatók számára kényelmes kialakításáért dr. Vasas Líviát, a Központi Könyvtár főigazgatóját és dr. Tölgyesi Ferencet, a Biofizikai és Sugárbiológiai Intézet docensét, a biztonságtechnika kialakításáért dr. Major László főosztályvezetőt és Csáki Attila biztonságtechnikai mérnököt illeti köszönet.

Dr. Ligeti Erzsébet,
a német nyelvű orvosképzés igazgatója

 
Semmelweis Egyetem honlap | Semmelweis Egyetem újság | 2007/14. szám | Előző cikk | Következő cikk