Semmelweis Egyetem honlap | Semmelweis Egyetem újság | 2008/6. szám | Előző cikk | Következő cikk
Semmelweis Egyetem · IX. évfolyam 6. szám · 2008. május 19.

Negyven év az Urológiai Klinikán

blank
blank
20080614.jpg

Bilák Istvánné

Bilák Istvánné még Kelemen Irénként helyezkedett el 1967. április 17-én az Urológiai Klinikán. Tanulmányait a Vámos Ilona Ápolóképzőben folytatta, és itt szerzett általános ápolónői képesítést. Negyven esztendeje dolgozik a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikáján, és 43 éve az egészségügyben.

Már az első hetekben bebizonyította, hogy szakmailag magasan felkészült, rátermett az ápolói hivatásra. A klinika dolgozóival és a betegekkel könnyen alakított ki jó kapcsolatot. Családi problémák, a gyermekek nevelése mellett is mindig kiemelkedő nyugalommal és empátiával dolgozott, nem egyszer betegen vagy éppen kilenchónapos terhesen. Nem jelentett számára nehézséget más dolgozó helyettesítése, a klinika minden részlegén dolgozott, helytállt, bizonyította hivatástudatát és ápolói elkötelezettségét. Az intézet vezetői mindig elégedettek voltak munkájával, a fiatal orvosok és ápolók pedig minden esetben számíthattak segítségére a szakma elsajátításában.

1975-ben osztályvezető főnővérnek nevezték ki. E munkakör betöltéséhez már kellő szakmai gyakorlattal rendelkezett, elméleti tudását pedig rendszeresen szakmai továbbképzéseken frissítette.

2004 márciusában nyugdíjba ment, de a klinika aktív dolgozója maradt. Napi munkája végzése közben ugyanaz az elkötelezettség, hivatástudat vezérli. Aktív résztvevője a szakmai konferenciáknak, továbbképzéseknek, hogy elméleti ismereteit bővítse a változásoknak megfelelően. Szívesen segít a klinika által szervezett rendezvényeken, továbbképzéseken. Tevékenyen részt vesz az elsőéves orvostanhallgatók, főiskolai hallgatók gyakorlati ápolás oktatásában. Ismereteit, tapasztalatait örömmel osztja meg a hallgatókkal. A betegekkel szembeni példamutató empátiakészségét bizonyítja, hogy visszatérő betegeink a mai napig szívesen kerülnek az általa vezetett osztályra.

Bízunk benne, hogy Irén nővér még sokáig egészségben klinikánk aktív munkatársa marad.

Bognár Krisztina klinikai főnővér

 
Semmelweis Egyetem honlap | Semmelweis Egyetem újság | 2008/6. szám | Előző cikk | Következő cikk