|
Semmelweis Egyetem honlap |
Semmelweis Egyetem újság |
2005/6. szám |
Előző cikk |
Következő cikk
|
| Semmelweis Egyetem · VI. évfolyam 6. szám · 2005. április 29. |
|
A dietetikusoknak szakmájuk sikeres gyakorlásához ismerniük kell a sütés-főzés minden trükkjét, fortélyát. Így hát örömmel vettük birtokba az elkészült új tankonyhát. Első- és másodéves hallgatóink, a hagyományos magyaros fogások mellett, a legkülönbözőbb nemzetek ételeit készítik el, míg a felsőbb évesek a különleges, speciális diéták előírásait figyelembe vevő étrendeket főzik. Ehhez most már egy jól felszerelt, modern kialakítású főzőhelyekkel és kulturált étkezővel rendelkező oktatási egység áll rendelkezésükre. Főiskolánk fennállásának 30. jubileuma alkalmából szerettük volna bemutatni tudományunkat, megosztani örömünket, ezért egy gasztronómiai kirándulásra invitáltuk meg az EFK vezetőségét és a kezdetektől itt tanító oktatókat. A tankonyha rövid bemutatása után vendégeinket terített asztal várta.
A legjobban sikerült francia, spanyol és magyar ételekből Fehér Ferencné főiskolai adjunktus állított össze ételsort:
Az ételeket az elsős dietetikus hallgatók főzték meg tankonyhai gyakorlatként, és a szépen díszített tálakat is ők szolgálták fel a megjelent kedves meghívottak látható megelégedésére. Reméljük, e gasztronómiai kalandozás sokáig kellemes emlék marad mindenki számára. Horváth Zoltánné főiskolai adjunktus, EFK Dietetikai Tanszék |
|
Semmelweis Egyetem honlap |
Semmelweis Egyetem újság |
2005/6. szám |
Előző cikk |
Következő cikk
|