Semmelweis Egyetem honlap | Semmelweis Egyetem újság | 2005/6. szám | Előző cikk | Következő cikk
Semmelweis Egyetem · VI. évfolyam 6. szám · 2005. április 29.

Gasztronómiai séta

blank
blank
200506171.jpg

A dietetikusoknak szakmájuk sikeres gyakorlásához ismerniük kell a sütés-főzés minden trükkjét, fortélyát. Így hát örömmel vettük birtokba az elkészült új tankonyhát.

Első- és másodéves hallgatóink, a hagyományos magyaros fogások mellett, a legkülönbözőbb nemzetek ételeit készítik el, míg a felsőbb évesek a különleges, speciális diéták előírásait figyelembe vevő étrendeket főzik. Ehhez most már egy jól felszerelt, modern kialakítású főzőhelyekkel és kulturált étkezővel rendelkező oktatási egység áll rendelkezésükre.

Főiskolánk fennállásának 30. jubileuma alkalmából szerettük volna bemutatni tudományunkat, megosztani örömünket, ezért egy gasztronómiai kirándulásra invitáltuk meg az EFK vezetőségét és a kezdetektől itt tanító oktatókat. A tankonyha rövid bemutatása után vendégeinket terített asztal várta.
blank
200506172.jpg

A legjobban sikerült francia, spanyol és magyar ételekből Fehér Ferencné főiskolai adjunktus állított össze ételsort:

  • Pikáns sonkatekercs márványsajtos vitaminsalátával
  • Solognei gombakrémleves (francia)
  • Húsgolyók Sherry mártásban (spanyol)
  • Gödöllői töltött jérce, párolt alma, szilva, ananász és rizs körettel
  • Túrógombóc
  • Sajt, gyümölcs
  • Kávé

Az ételeket az elsős dietetikus hallgatók főzték meg tankonyhai gyakorlatként, és a szépen díszített tálakat is ők szolgálták fel a megjelent kedves meghívottak látható megelégedésére.

Reméljük, e gasztronómiai kalandozás sokáig kellemes emlék marad mindenki számára.

Horváth Zoltánné főiskolai adjunktus, EFK Dietetikai Tanszék

 
Semmelweis Egyetem honlap | Semmelweis Egyetem újság | 2005/6. szám | Előző cikk | Következő cikk