Semmelweis Egyetem honlap | Semmelweis Egyetem újság | 2004/3. szám | Előző cikk | Következő cikk
Semmelweis Egyetem · V. évfolyam 3. szám · 2004. március 19.
www.baratikor.sote.hu

 
 

A fenti címen egy év óta működik a Semmelweis Egyetem Baráti Körének önálló internetes honlapja. E médium révén elérhetők mind a kör tevékenységével kapcsolatos általános tájékoztató anyagok, mind naprakész hírei.

Különösen nagy öröm, hogy a Baráti Kör kezdeményezésére, rektori eszmei támogatással, elindulhatott egy értékmegőrző elektronikus adatbázis építése is azzal a célkitűzéssel, hogy egyetemünk legértékesebb hagyományainak dokumentumait felkutassa, képi, illetve szöveges formában megőrizze, hozzáférhetővé tegye a nagyvilág számára és tovább építse azokat. Az adatbázis a honlap menüjéből nyitható a Galéria címszóra kattintva. A Rektorok galériája a 18. század közepétől, azaz jogelődünk, az első állandó magyar orvoskar megalapításától kezdve már teljesnek mondható, csupán néhány eddig megtalálhatatlannak bizonyult kép helye üres. Gyarapodik a dékánok és az első tanszékvezetők galériája. Látogatható már néhány szervezeti egységünk elektronikus múzeuma is (Anatómia, a Bókay János utcai Gyermekklinika, Urológia) a Galérián belül, vagy önálló címén (www.muzeumok.sote.hu).

A Galéria számára képeket és szöveges dokumentumokat gyűjtő Mohácsi Gábor és Szirányi András informatikusok mellett nélkülözhetetlen munkát végez Molnár László, egyetemünk főlevéltárosa. Rajtuk kívül is azonban számosan nyújtanak segítséget véleményükkel, tanácsaikkal, így például - ABC sorrendben - dr. Hatfaludi Ferenc igazgató, dr. Szabó Béla rektori hivatalvezető, dr. Tóth Barnabás igazgató és dr. Vasas Lívia főigazgató. Dr. Dános Kornél igazgató és nyelvtanár társainak közreműködésével várhatóan ez év folyamán a honlap törzsanyagának angol nyelvű változatát is meg tudjuk nyitni. Javasoljuk, hogy Ön is tanulmányozza gondos figyelemmel a Baráti Kör Galériáját, s támogassa javaslataival ezt a nagyon fontos értékfeltáró és értékmegőrző munkát.

A Baráti Kör tevékenysége hatékonyságának további növeléséhez elengedhetetlen, hogy növeljük tagjaink létszámát. Az Ön aktív segítségére is számítunk. Hívjuk ezért Önt, hogy jelentkezzen a Baráti Körbe, ha még nem tette meg, ha pedig már tagunk, kérjük minden évben legalább egy új hazai vagy külföldi tagot nyerjen meg a Baráti Kör soraiba. Jelentkezési lap letölthető az internetes honlapunkról (www.baratikor.sote.hu "Felhívás" menüpont), de kérhető e-mailen (halasz@rekhiv.sote.hu) vagy telefonon is (210 2930/6385) Halász Andreától, a kör adminisztrátorától.

Várjuk a személyes találkozást Önnel a kör rendezvényein!

Dr. Monos Emil egyetemi tanár, a Baráti Kör elnöke
Dr. Turóczy Gergely klinikai orvos, a Baráti Kör titkára

 
Lap teteje | Semmelweis Egyetem újság | 2004/3. szám | Előző cikk | Következő cikk