Semmelweis Egyetem honlap | Semmelweis Egyetem újság | 2008/8. szám | Előző cikk | Következő cikk
Semmelweis Egyetem · IX. évfolyam 8. szám · 2008. június 20.

Ovibemutatkozó

blank
blank
20080821.jpg

Gyerkőcök az óvoda udvarán

Óvodánk a VIII. kerület peremén, az Orczy út és az Elnök utca torkolatánál található. A kellemes, háromszintes épület pázsitos kertjében, dús lombú fák alatt találnak otthont a gyerekek szabadidős tevékenységeiknek. Az épület a családok számára könnyen megközelíthető, akár személygépkocsival, akár tömegközlekedéssel.

A három csoportos óvodában a tanévek folyamán komoly pedagógiai munka folyik, óvodánk fő profilja a művészet eszközeivel való nevelés. A nyári időszakban a szabadon választott tevékenységek veszik át a főszerepet a lurkók életében.

Az óvodában folyó pedagógiai munka magas színvonalát jellemzi, hogy nagycsoportosaink Budapest legkeresettebb és legelismertebb iskoláiba nyernek felvételt. Óvodaválasztásnál a szülő legfontosabb szempontja, hogy biztos legyen benne, jó pedagógusokra bízza gyermekét. Nos, tapasztalataink alapján ezt elmondhatjuk az egyetem óvodájának kiváló pedagógusairól.

Gyermekeink elsődleges biztonsága mellett érzelmi és értelmi fejlődésük is biztosított. Sok mesével, verssel, énekkel segítik ezt, és arra is figyelmet fordítanak, hogy ünnepségeket, előadásokat szervezzenek, ahol gyermekeink megmutatják tudásukat, s átélik velünk, szülőkkel együtt a sikeres szereplés örömét.

Szerencsére alkalmasak a körülmények arra, hogy csemetéink testi fejlesztését is biztosítsák: a biztonságosan és barátságosan kialakított udvaron közös labdajátékra, biciklizésre, homokozásra van lehetőségük, már nagyon várjuk a mászóka-rendszert és a hintákat. A közeli Orczy kert adta sportolási lehetőségeket szinte nap mint nap ki tudják használni.

Korcsoportonként kialakított belső játszószobákban rengeteg természetes anyagból készült fejlesztő játékot használnak, és a foglalkozásokon szükség szerint logopédus és fejlesztőpedagógus is részt vesz.

Gyermekeink iskolába lépését segítik az egyénre szabott, rendszeresen végzett, alapos iskolai előkészítő gyakorlatok. Különfoglalkozásokból is van kínálat: torna, úszás, kerámia, melyet külső szakemberektől, művészektől tanulnak gyermekeink.

Barátságos, családias légkörű óvodával várják a csupa mosoly óvónők és óvodás társak az új belépőket.

A búcsúzó nagycsoportosok szülei

A Semmelweis Egyetem Napköziotthonos Óvodájának címe:
1089 Budapest, Elnök utca 4.
Érdeklődni: Daróci Sándorné óvodavezetőnél. Telefon: 3140-291

Semmelweis Egyetem honlap | Semmelweis Egyetem újság | 2008/8. szám | Előző cikk | Következő cikk